Mircea Geoană, la CNN: Aceasta este diferența uriașă între Ucraina și Rusia în ceea ce privește trupele - Video

Mircea Geoană a avut la Washington o întrevedere cu mai multe oficialități americane. Secretarul general adjunct al NATO a oferit și un interviu reputatului jurnalist Wolf Blitzer de la CNN, în platoul emisiunii 'The Situation Room', despre ce se întâmplă pe frontul din Ucraina.

Rusia a încercat să distrugă săptămâna trecută în Ucraina un sistem de apărare aeriană Patriot, fabricat din SUA, cu o rachetă hipersonică, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Atacul a eșuat, iar armata ucraineană a interceptat racheta folosind sistemul Patriot, au spus oficialii, marcând prima lor utilizare cu succes cunoscută de către Ucraina a sistemului avansat de apărare aeriană la doar săptămâni după sosirea acestuia în țară.

Mircea Geoană a comentat acest subiect,  la emisiunea 'The Situation Room', realizată de jurnalistul Wolf Blitzer la CNN.

'Este clar că sprijinul tuturor aliaților este important, și aș vrea să mulțumesc Statelor Unite pentru sprijinul militar oferit Ucrainei, care este desigur îngrijorător pentru Rusia. Rusia are cantitate, însă Ucraina are calitate, dotări militare de ultimă generație de tip NATO și o viteză extraordinară a soldaților de a învăța să le folosească. Băieții noștri îi antrenează în America, în Europa, peste tot, sunt foarte impresionați de viteza și ingeniozitatea lor', a declarat Mircea Geoană.


Cu privire la zona din Bahmut, unde Rusia pierde teren, Mircea Geoană a zis că 'situația, pe un front foarte lung în Ucraina, este extrem de fluidă. Putem asista cu adevărat la unele progrese semnificative în zonă de către ucraineni.'

'Ucrainenii mobilizează trupe, echipamente comandă și control, au capacitatea de a lansa o ofensivă, dar trebuie să fim atenți și în gardă pentru că Rusia va prezenta o rezistență foarte acerbă în prima linie.', a mai spus Mircea Geoană.

'Este important și trebuie să spun că o mare diferență uriașă dintre Ucraina și Rusia, în ceea ce privește trupele, este nivelul de moral. Ucrainenii luptă pentru pământul lor. Ei fac o treabă superbă, eroică, și vedeți asta în modul în care își apără libertatea. Moralul Rusiei este foarte, foarte scăzut. De aceea, este foarte important și ca Ucraina să comunice strategic așteptările. Aș mai spune că, probabil, următoarele câteva luni ar fi un indiciu pentru victoria sau eșecul în acest război, nu neapărat în câteva zile. Sperăm și știm că Ucraina are capacitatea și voința.', a mai zis Geoană. 

Înainte de finalul acestui interviu pe care Mircea Geoană i l-a acordat jurnalistului CNN Wolf Blitzer, secretarul general NATO a fost invitat să răspundă unei întrebări pe care o adresează tot mai des președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, cu privire la statutul Ucrainei în raport cu NATO.

'Ucraina merită și aparține Europei civilizate. Ucraina și-a apărat eroic libertatea și, de asemenea, apără interesele tuturor. Nu pot spune în ce împrejurări s-ar întâmpla partea instituțională a integrării în vest, dar știu că locul Ucrainei este cu noi în Europa civilizată. Ucraina face parte din familia democrațiilor. Și-au câștigat acest loc, îl merită. Știu că, într-o zi, vor fi alături de noi, oficial.', a încheiat Mircea Geoană.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel