Mircea Geoană: Ministeriala NATO, care va avea loc la București, la sfârșitul lunii, moment decisiv

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Următorul summit al NATO, de la Vilnius, va avea loc în luna iulie a anului viitor, a precizat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO).

„Următorul Summit NATO va avea loc la Vilnius în perioada 11-12 iulie 2023.

La această întâlnire, șefii de state și guverne din cadrul NATO:

- vor conveni pașii suplimentari în consolidarea descurajării și apărării; 
- vor revizui creșterile semnificative ale cheltuielilor pentru apărare;
- vor continua oferirea sprijinului pentru Ucraina.

De asemenea, avem în vedere, ca, până la întâlnirea de la Vilnius, să implementăm deciziile istorice luate în cadrul Summit-ului de la Madrid, iar Ministeriala NATO, care va avea loc la București, la sfârșitul lunii, va fi un moment decisiv în această privință”, a scris, miercuri, Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

Citește și...

Geoană: Suntem campioni mondiali în discontinuitatea strategiilor. Să terminăm cu politica pământului pârjolit

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, a pledat, recent, pentru abandonarea „politicii pământului pârjolit" mai ales atunci când se schimbă guverne şi lideri, atrăgând atenţia că ideile bune şi inovarea nu sunt apanajul unui grup „îngust" şi „efemer" de conducători, ci se construiesc într-o „ştafetă a cunoaşterii".

„Trebuie să terminăm cu politica pământului pârjolit, mai ales atunci când schimbăm Guverne şi lideri. Suntem campioni mondiali în discontinuitatea strategiilor, la numărul de strategii pe centimetru pătrat şi, din păcate, printre ultimii, la implementarea acestora. (...) Ideile bune, ca şi inovarea nu sunt apanajul unui grup îngust şi efemer de lideri. Ele se construiesc în timp, într-o ştafetă a cunoaşterii, a inteligenţei colective şi a împărtăşirii unui destin comun. Degeaba ne realizăm individual, dacă eşuăm colectiv. Lucrul împreună este începutul unui răspuns coerent la problema inovării în sănătate, economie, la modul în care administrăm ţara şi punem inovarea în centrul dezvoltării societăţii umane", a afirmat Geoană, într-un mesaj video transmis participanţilor la dezbaterea "Creşterea ecosistemului de inovaţie în sănătate în România - provocări şi soluţii", organizată de Comisia de apărare din Senat.

„Inovarea nu este doar menirea cercetătorilor, oamenilor de ştiinţă, a celor din universităţi şi centre de cercetare. A inova înseamnă a educa şi promova o cultură a experimentării, în care eşecul nu este un stimul, ci un pas necesar în atingerea succesului. Un al doilea ingredient este crearea unui ecosistem al inovării, în care tripla elice a relaţiei dintre sectorul public, privat şi academic este esenţial. Un parteneriat strategic între sectorul public, privat şi academic este indispensabil. Salut ideea creării unui hub al inovaţiei medicale alături de universităţi din Israel şi SUA. (...) Al treilea ingredient este resursa umană. Mă bucur să văd împreună universităţi tehnice şi cele de medicină pentru că bioingineria şi biotehnologia sunt două faţete ale aceleiaşi monede. OMS anticipează o lipsă de personal la nivel global de 15 milioane de cadre medicale până în 2030. Creşterea salariului în domeniul medical a reprezentat o condiţie necesară, dar nu suficientă pentru a asigura că resursa umană rămâne în ţară", a adăugat Geoană. Citește mai multe AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel