Mircea Geoană: Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu va fi lăsat fără apărare

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susţine că, în pofida declaraţiilor de la Kremlin, se observă o mobilizare suplimentară a forţelor militare.

„La nivelul NATO, miniştrii Apărării au solicitat liderilor noştri militari avizul militar, un pas obligatoriu necesar pentru opţiunea de a avea noi grupuri de luptă în zona Europei de sud-est şi Europei centrale. România este cunoscut că a oferit să găzduiască un astfel de grup, este cunoscut faptul că Franţa şi-a anunţat intenţia de a conduce un astfel de grup, deci suntem în acest moment în analizarea acestor opţiuni”, a spus Mircea Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, situația din jurul Ucrainei rămâne îngrijorătoare.

„Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate. Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu va fi lăsat fără apărare", a mai spus Mircea Geoană într-un interviu acordat Antena 3. 

Președintele Klaus Iohannis, despre situația din Ucraina: Orice s-ar întâmpla, vom reacționa adecvat împreună!

Trebuie să rămânem uniți în eforturile diplomatice, a spus Klaus Iohannis, în contextul tensiunilor Rusia - Ucraina.

„Cea mai importantă concluzie pe Ucraina și flancul estic a fost că trebuie să rămâne uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice și, evident, suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Repet, suntem uniți, rămânem uniți, știm ce avem de făcut și orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună. Este cel mai important mesaj și cel mai puternic mesaj. (...) Noi ne dorim o soluție diplomatică. Nu-și dorește nimeni o soluție de tip sancțiuni și ne dorim ca situația să fie detensionată”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Amintim că președintele a mai spus că România este pregătită pentru un aflux de migranți.

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul britanic, Boris Johnson, au avertizat, joi, că Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele zile, dar Administraţia Vladimir Putin susţine că nu intenţionează acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel