Mircea Geoană spune că România e în sufrageria Europei: Ne-ar bate Dumnezeu dacă nu am ști să capitalizăm acest lucru

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Mircea Geoană a vorbit despre progresele României în ceea ce privește afirmarea pe scena internațională.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost invitat, joi seara, la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre progresul uriaș al României în ultimele decenii în ceea ce privește afirmare pe scena internațională și rolul deosebit de important pe care parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii îl are pentru ambele țări.

„Eu cred și sunt convins că vom avea capacitatea de a ne pune mai în centrul conversației la nivel european. De fapt, și centrul de gravitație al Europei se mută către est, pentru că Moldova, Ucraina și Georgia vin către Europa. Dacă te-a băgat cineva în sufragerie, nu mai ești trimis la bucătărie 1.000 de ani de acum încolo“, a spus Mircea Geoană.

„Suntem în sufragerie acum?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Da, suntem acolo! Problema e să știm să jucăm jocul în sufragerie, că și acolo poți să fi la ultimul scaun sau poți să fii în centru. În istoria României, de la Dacia și până în prezent nu am avut o atâta importanță strategică. Ne-ar bate Dumnezeu dacă nu am ști să capitalizăm acest lucru.Evident că ar trebui să fim și mai respectați, dar trebuie să ne întărim economia, să avem oameni mai bine plătiți, job-uri mai bune și un stat mai antreprenorial“, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

Alianță România - SUA

„Cât de important este parteneriatul nostru cu Statele Unite ale Americii?“, a întrebat jurnalistul Mihai Gâdea.

„Eu sunt printre puținii lideri români care au fost martori oculari la toată odiseea transformării României dintr-o țară post-comunistă într-un aliat important NATO și UE.

Eu cred că există în continuare enorm de mult șantier pentru a transforma parteneriatul strategic cu SUA într-o alianță propriu-zisă între cele două țări - județele noastre să se înfrățească cu statele americane, să ne legăm mai mult cu românii americani, să avem universități etc. Cele două țări sunt asimetrice și oricând ai nevoie ca într-o astfel de relație să investești“, a mai spus, la Antena 3 CNN, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel