Mircea Geoană susține că Moldova nu este supusă riscului de război cu Rusia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mircea Geoana spune că Rusia nu reprezintă un risc de natură militară în Republica Moldova.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a negat existenţa unui risc de natură militară în Republica Moldova care să vină din partea Federaţiei Ruse.

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău, alături de premierul moldovean Dorin Recean, că acest risc este eliminat "pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună".

"Vreau să reconfirm aici la Chişinău faptul că nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova, pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună, şi cu sprijinul nostru, încât acest risc militar în acest moment şi pe perioadă predictibilă nu este", a afirmat oficialul NATO.

În schimb, Mircea Geoană a subliniat că Republica Moldova este supusă unui război hibrid, provocat tot de Rusia.

"Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu a declanşat şi derulează, în timp ce discutăm, tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, de la folosirea armei energetice, la atacuri cibernetice, la dezinformare, la influenţarea mecanismelor democratice, la instigarea la revoltă socială şi pentru noi este foarte important să întărim rezilienţa Republicii Moldova, respectând neutralitatea acestei ţări", a adăugat Geoană.

Vezi și: Mircea Geoană, vizită oficială în Republica Moldova. Este programată o întâlnire cu Maia Sandu

Secretarul general adjunct al NATO s-a întâlnit la Chişinău cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, cu premierul Dorin Recean şi cu preşedintele Maia Sandu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel