Mirela Vaida, amintiri din copilărie, de Paşte

Sursa foto: Facebook Mirela Vaida
Sursa foto: Facebook Mirela Vaida

Mirela Vaida și-a amintit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre cum sărbătorea Paștele acasă, în copilărie.

Sărbătorile Pascale reprezintă pentru toți creștinii o perioadă cu o mare încărcătură emoțională, când tradițiile și credința sunt cele mai importante. Mirela Vaida și-a amintit cu nostalgie, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, cum arăta Paștele petrecut în satul moldovenesc în care a copilărit, când respecta în fiecare an toate tradițiile românești specifice. 

„Făceam curățenia generală împreună cu mama, se scotea tot afară din casă, fără excepție. Era curățenia generală de Paște. Astăzi, am început să mai delegăm din sarcini sau să mai cumpărăm de-a gata, dar eu trăiesc încă cu această bucuri a Paștelui așa cum o știu eu din copilărie din satul meu din Moldova.

Îmi aduc aminte că aveam un ceaun cu soluție roșie de ouă și se dădea din poartă în poartă.Fiecare gospodină lua ceaunul cu apă fierbinte și își făcea ouăle. Apa nu era aruncată, erau greu de găsit, scumpă, o dădeai mai departe la vecina de la vale. Toată strada făcea ouă din aceeași soluție și din aceeași oală. Este o sărbătoare toată săptămâna. Noi aveam în copilărie straturi de lalele în toate culorile și era așa o bucurie și explozie de culori în curte, cu copaci înfloriți. Sărbătoarea Paștelui era o lumină, o binecuvântare.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel