Mirela Vescan și Thea Haimovitz au avut astăzi o ediție specială a emisiunii Mi-Th influencer de pe DC News și Spectacola unde ne-au dezvăluit trucuri din natură aduse de toamnă.
Specialistele noastre s-au referit, printre altele, și la cătină.
Una dintre cele mai bogate surse de vitamina C de pe planetă este cătina. Aceasta crește peste tot la noi în țară, liberă sau cultivată. Există multe beneficii ale folosirii uleiului de cătină pe piele. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, acest ulei unic ajută la vindecarea, hrănirea și întinerirea pielii.
Uleiul de cătină este bun pentru a ajuta la atenuarea eczemei, rozaceei și arsurilor cauzate de radiații și expunerea la soare. Aveți grijă când aplicați local ulei de fructe de cătină. Uleiul este închis la culoare și poate păta pielea și hainele. Pentru a evita petele nedorite de ulei de cătină, se recomandă diluarea uleiului cu uleiuri purtătoare ușoare, cum ar fi uleiul de semințe din strugure sau ulei din sâmburi de caise.
Ce vei avea nevoie:
1/2 linguriță ulei de cătină
10 lingurițe de ulei de sâmburi de struguri sau ulei de sâmburi de caise. Amestecați ușor toată combinația, timp de aproximativ zece secunde. Aplicați una sau două picături de amestec pe zona afectată a pielii. Folosiți mai mult dacă este necesar. Bucurați-vă de beneficiile hrănitoare ale elixirului pentru piele cu ulei de cătină nou făcut! Păstrați într-un loc răcoros și întunecat pentru a prelungi durata de viață a amestecului, au spus Mirela Vescan și Thea Haimovitz.
Mai multe detalii vedeți în emisiunea noastră:
Strugurii reprezintă poate fructul cel mai gustos al toamnei. Dar știți ce minuni fac pentru ten? Aflăm împreună de la Mirela Vescan și Thea Haimovitz, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer, de pe DC News și Spectacola.
Trăim într-o țară cu o climă temperat-continentală, cu patru anotimpuri, iar toamna este superbă, cu tot ceea ce ne oferă, de la o desfătarea estetică a ochilor datorată paletei incredibile de culori până la un răsfăț al gustului și al mirosului, este o plăcere să te plimbi printr-o livadă toamna și mai este o plăcere se mergi la piață. Fructele și legumele pe care le culegem toamna sunt bune, frumoase, colorate și sănătoase, pline de ingrediente active, majoritatea foarte bune pentru ten, pentru piele. Și foarte important este faptul că toate aceste fructe sunt accesibile ca preț.
Există în magazine foarte multe produse cosmetice care conțin ingrediente extrase din struguri. Trebuie însă să recunoaștem că nimic nu se compară cu fructul în sine mai ales că în țara noastră strugurii există într-o mare varietate.
Strugurii conțin vitaminele grupuri B: B1, B3, B3, B5, B6, B9. Mai adăugăm și vitaminele C, D, K, E, F, plus un mare conținut de zahăr natural. Și dacă un consum intern mai mare de struguri îngrașă, altfel stau lucrurile când vine vine vorba de consumul extern.
Pulpa bobului de strugure este ușor de încorporat în măști cosmetice și are proprietăți de hidratare, calmare, catifelare și albire a tenului. În plus, este antioxidantă, reconfortantă, antirid și energizantă.
Sâmburii de strugure se pot măcina fin și devin un foarte bun exfoliant mecanic pentru piele. Din sâmburii de strugure se extrage unul dintre cele mai antirid uleiuri din câte există și are și o aromă foarte plăcută. Sâmburii de strugure conțin Resveratrolul, quercitină și pterostilben, sunt ingrediente active, puternic antioxidante.
Pielea bobului de strugure este foarte bună pentru a se masa tenul, efectul este extraordinar, pielea devine vizibil mai netedă, mai strălucitoare. În pielea bobului de strugure avem calciu, magneziu, cupru, zinc, fier și coenzima Q10.
Curiozități: în unele zone din țara noastră se colectează seva viței de vie, atunci când se tunde (copilește) via. Această sevă este folosită pentru tratamentul ochilor sensibili.
Cea mai spectaculoasă mască pentru ten este cea în care se pune bobul de strugure integral! Este nevoie de un aparat care să macine foarte bine boabele de strugure astfel încât să semene cu un piure. Acest piure se poate asocia cu argilă, amidon alimentar, polen, drojdie uscată sau praf obținut din castane uscate și pisate foarte, spun Mirela Vescan și Thea Haimovitz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu