Miriam Bulgaru, campioana turneului WTA 125 Țiriac Trophy: Ce zi pentru mine

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Miriam Bulgaru a câștigat cea de-a treia ediție a turneului WTA 125 Țiriac și își depășește cea mai bună poziție din clasamentul WTA.

Miriam Bulgaru a câștigat turneul Țiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari și găzduit de Centrul Național de Tenis, duminică, după ce a învins-o în finală pe Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), cu 6-3, 1-6, 6-4.

Bulgaru (25 ani, 202 WTA) a obținut cel mai important trofeu al carierei sub privirile lui Ion Țiriac, ale Simonei Halep, Soranei Cîrstea, dar și ale Nadiei Comăneci. Românca a obținut victoria după mai puțin peste două ore de joc.

”Ce zi pentru mine, pentru noi. V-am făcut o bucurie, dar și voi mi-ați făcut mie una, venind în număr așa de mare. Am simțit energia spectatorilor, dar și susținerea foștilor și actualilor sportivi, fără de care nu aș fi putut câștiga. Vă mulțumesc tuturor, vă iubesc!”, a afirmat Bulgaru la primirea trofeului, din partea Simonei Halep.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, dar în decisiv a fost echilibru, chiar dacă Bulgaru a început mai bine, cu 2-0. Von Deichmann a revenit și a egalat, dar a fost mereu în urma româncei, care a reușit să încheie cu break.

Von Deichmann s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari și 81 de puncte WTA, iar Bulgaru a fost recompensată cu un cec de 15.000 de dolari și cu 125 de puncte WTA.

Bulgaru a câștigat a treia ediție a turneului de la București, după ce Irina Begu s-a impus la prima ediție (2022), iar australianca Astra Sharma a câștigat anul trecut, notează Agerpres.

În urma acestui rezultat, Miriam Bulgaru va urca până pe locul 178 WTA, potrivit clasamentului Live WTA, depășind astfel cea mai bună clasare a sa, locul 183 WTA, poziție pe care a fost în septembrie 2023.

Gabriela Ruse, calificare pe tabloul principal la Seul (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reușit să se califice pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Seul, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, duminică, după ce a învins-o pe japoneza Kyoka Okamura cu 6-3, 2-6, 6-2, în ultimul tur al calificărilor.

Ruse (26 ani, 100 WTA) a avut nevoie de două ore și 24 de minute pentru a câștiga meciul cu Okamura (28 ani, 292 WTA), în care a făcut 10 duble greșeli.

Românca și-a asigurat un cec de 9.820 de dolari și 26 de puncte WTA, iar în primul tur va da peste chinezoaica Yue Yuan (25 ani, 38 WTA), a opta favorită. Ruse va juca și la dublu, făcând pereche cu ucraineanca Marta Kostiuk, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel