Vara, mirosurile neplăcute se intensifică din diverse motive și menținerea unei case parfumate poate fi dificilă.
În unele cazuri, nici măcar aerisirea zilnică și folosirea deodorantelor clasice nu ajută. Atunci trebuie să apelăm la un truc de-al bunicii. Aceasta presupune realizarea unui produs din două plante, care sunt adesea folosite în bucătărie.
Două plante, folosite foarte des în bucătărie, îți pot parfuma casa. Vorbim despre mentă și rozmarin. Combinându-le împreună, după cum vom vedea, puteți obține un fel de parfumier natural, capabil să facă un mediu mult mai proaspăt.
Luați cinci frunze de mentă și o mână de frunze de rozmarin. Alternativ, puteți opta și pentru o crenguță mică. „Înarmați-vă” cu o cratiță și un vaporizator cu spray. Dacă doriți, dar nu este obligatoriu, puteți alege sa folosești și ulei esențial: acesta ar trebui să fie de mentă, pentru a nu risca să creezi un mix enervant de arome.
Evident, uleiul esențial este un element opțional, întrucât deja vorbim despre plante deosebit de parfumate.
Cum se pot combina menta și rozmarinul? Din combinarea celor două plante se poate obține un produs, care reușește să vă parfumeze locuința.
Pe lângă acest avantaj deloc nesemnificativ, mai trebuie avut în vedere că veți putea ține la distanță țânțarii enervanți.
Iată ce trebuie să faceți. Mai întâi va trebui să turnați puțină apă într-o cratiță. Apoi adăugați 4-5 frunze de mentă și câteva frunze de rozmarin (sau alternativ o crenguță). În acest moment, aprindeți aragazul și lăsați apa să fiarbă. Imediat ce apa dă în clocot, opriți focul și puneți capacul.
Aceasta este una dintre cele mai importante etape: lăsați apa deoparte câteva ore ca să poată absorbi eficient toate aromele celor două plante. După ce timpul a expirat, turnați amestecul într-un vaporizator. Acum puteți parfuma toate încăperile casei!
Dacă gândacii v-au invadat apartamentul, este incredibil de dificil să-i eliminați.
Gândacii terorizează gospodinele, chiar dacă mențin o curățenie perfectă în casă și folosesc mijloace agresive. Există câteva plante, al căror miros gândacii nu-l suportă.
Puteți lupta însă cu acești dăunători cu ajutorul unor remedii naturale: vorbim despre plante, care resping gândacii.
Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție
Gândacii nu tolerează mirosul frunzei de dafin. Se recomandă așezarea frunzelor în locurile unde apar adesea gândacii: sub chiuvetă, pe mese, dulapuri, lângă coșul de gunoi. Pentru a face mirosul mai puternic, măcinați frunzele de dafin într-un mojar și răspândiți această pulbere în apartament.
Spilcuța este o plantă medicinală, care seamănă cu o margaretă cu petale lungi. Poate fi albă sau roz. Floarea nu doar că respinge insectele, dar le dăunează și sistemului nervos. Puneți în apartament buchete de spicluță.
Spray-ul care șterge orice urmă de praf din casă. Îl poți face acasă dintr-un singur ingredient
Mirosul de mentă nu este agreat de gândaci, dar este plăcut pentru oameni. Împrăștiați frunzele de mentă în zonele în care frecvent vin insectele. Pentru a face mirosul mai puternic, menta poate fi zdrobită într-un mojar.
O altă floare care este un dușman de moarte al gândacilor este tanaceul comun. Aceasta este o floare sălbatică care este ușor de găsită pe câmp. În sezonul rece, puteți cumpăra flori de tanaceu din plafar. Puteți răspândi florile prin casă sau trata suprafețele cu un decoct de tanaceu.
Ramurile și frunzele de soc sunt otravă pentru gândaci. Puneți părțile plantei în locuri unde apar adesea dăunători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu