Aproape nelipsit de pe mesele populației, usturoiul este consumat atât pentru proprietățile sale medicale, cât și pentru savoarea pe care o dă mâncării. Cu toate aceaste, usturoiul este evitat de multe ori din cauza respirației neplăcute după ce acesta este consumat.
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, potrivit Daily Mail.
Conform studiului, publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată de consumul de usturoi.
Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta - sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.
Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt eficiente în lupta cu respiraţia neplăcută.
Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cele mai eficiente în acest proces.
Totodată, toate alimentele care au dovedit că sunt eficiente sunt bogate în compuşi numiţi polifenoli, care descompun substanţele cu miros înţepător din usturoi. Aciditatea din sucul de lămâie ajută, de asemenea, în procesul de eliminare a acestui miros.
Pentru un rezultat mai bun, oamenii de ştiinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul, atunci când acest lucru este posibil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News