Mișcarea anti-Valentine's Day, reacția celor care nu cred în iubirea la comandă

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Ziua Îndrăgostiților nu are nevoie de o anumită zi din calendar și nici de cadouri scumpe.

Pentru persoanele care nu sunt într-o relație în această perioadă sau pur și simplu nu rezonează cu această ”sărbătoare a iubirii”, prezența la orice colț de stradă a reclamelor la Valentine's Day, a produselor care să amintească faptul că ”iubirea plutește în aer”, nu fac decât să pună o presiune suplimentară.

Și astfel a apărut mișcarea anti-Valentine's Day, care este o reacție împotriva comercializării excesive și a presiunii sociale asociate cu sărbătorirea Valentine's Day.

Această mișcare își are originea în dezamăgirea față de aspectele consumeriste și romantice exagerate ale sărbătorii, precum și în dorința de a sublinia alte tipuri de iubire și de relații în afara celei romantice.

Iată câteva aspecte ale mișcării anti-Valentine's Day

Critică aspectele comerciale

O parte a acestei mișcări constă în criticarea comercianților și și a celor responsabili cu marketingul care încurajează cheltuielile excesive în legătură cu sărbătoarea, promovând ideea că dragostea se măsoară prin cadouri costisitoare.

Subliniază iubirea pentru sine

O altă componentă importantă a mișcării anti-Valentine's Day este promovarea auto-iubirii și auto-aprecierii. Susținătorii acestei mișcări încurajează oamenii să-și arate iubirea pentru ei înșiși și să se răsfețe în loc să se concentreze exclusiv pe relațiile romantice.

Recunoaște alte tipuri de iubire

Mișcarea anti-Valentine's Day subliniază și celelalte forme de iubire și relații importante în viața unui individ, cum ar fi prietenia, relația cu familia sau comunitatea, și încurajează oamenii să sărbătorească și să aprecieze aceste conexiuni.

Promovează opoziția față de presiunea socială

Această mișcare încurajează oamenii să se opună presiunii sociale de a sărbători Valentine's Day sau de a se simți inadecvați dacă nu au o relație romantică în acea perioadă.

Pro sau contra Valentine's Day, o alegere personală

Este important să înțelegem că participarea sau nu la Valentine's Day sau la mișcarea anti-Valentine's Day este o alegere personală, iar fiecare persoană are dreptul să își exprime sentimentele și să sărbătorească sau să nu sărbătorească în funcție de propriile sale convingeri și experiențe, susține Chat GPT.

De altfel, Ziua Îndrăgostiților nu are nevoie de o zi anume în calendar, precum nici de cadouri costisitoare.

Citește și: Mesaje de Ziua Îndrăgostiților. Cuvinte alese pentru persoana iubită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel