Mișcarea dezvoltatorilor imobiliari pentru a încerca să atragă clienți, piața fiind blocată. Printre altele, dau parcare gratuită

apartament
apartament

Piața imobiliară este blocată.

Creşterea mare a dobânzilor, inflaţia şi ameninţarea de zi cu zi a crizelor îi fac pe români să stea departe de credite. Dezvoltatorii imobiliari încearcă să atragă cumpărători cu tot felul de oferte, dar degeaba. Reducerile nu sunt suficient de mari încât oamenii să-și permită să facă credite.

De exemplu, HILS Brauner oferă „reducerea verii” și scade prețul cu 3.000 de euro pentru apartamente, astfel că un apartament cu două camere costă 79.000 de euro + TVA. Reducerea pentru un apartament cu trei camere, în valoare de 113.000 euro + TVA, este de 4.000 euro. HILS Brauner se află pe strada Victor Brauner 40, București, la aproximativ zece minute de o stație de metrou.

Un alt ansamblu rezidențial oferă „reducerile verii”. 

„Reducerea verii! Avem prețuri speciale la apartamente! În timpul acestei promoții de vară, îți oferim o oportunitate unică de a-ți achiziționa apartamentul visurilor tale la prețuri începând de la 107.000 EUR + TVA pentru apartamentele cu 2 camere și 134.000 EUR + TVA pentru cele cu 3 camere”, transmite dezvoltatorul ansamblului rezidențial Lake House Residence, aflat lângă Lacul Morii din Sectorul 6. Blocurile din acest ansamblu rezidențial se află la aproximativ 10 minute de metrou.

În ciuda acestor oferte, prețurile rămân ridicate, iar mulți români nu își permit să facă o achiziție. Numărul tranzacțiilor cu apartamente în București și în marile orașe din România a înregistrat o scădere de aproximativ 30% în primele cinci luni ale anului, ca urmare a creșterii dobânzilor care a diminuat interesul românilor pentru creditele ipotecare. În contrast cu media anuală de creștere de 10-12% înregistrată în ultimii patru ani, soldul creditelor pentru locuințe înregistrează în prezent o evoluție anuală de doar 1,2%, semnificativ mai redusă. Numărul locuințelor livrate în primele trei luni ale anului 2023 s-a situat la doar 4.666, înregistrând o scădere de 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior.

VEZI ȘI: Criză de oameni și la șaormerie. Oamenii fug de muncă și vor salarii mari fără să facă nimic. Revolta unui angajat: Nu mai pot. Am muncit doar eu cu un coleg / video - https://www.dcnews.ro/criza-de-oameni-si-la-saormerie-oamenii-fug-de-munca-si-vor-salarii-mari-fara-sa-faca-nimic-revolta-unui-angajat-nu-mai-pot-am-muncit-doar-eu-cu-un-coleg-video_921962.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel