Mișcarea drastică pe care Harris trebuie să o facă împotriva lui Biden pentru a-l învinge pe Trump, conform presei americane

Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris
Colaj capturi de ecran / Foto: Video Youtube PBS NewsHour / Kamala Harris

Un editorialist liberal susține că vicepreședintele Kamala Harris trebuie să respingă pozițiile nepopulare ale lui Joe Biden și să explice cum va fi diferită de actualul ei șef pentru a-l învinge pe Donald Trump.

Harris a avut dificultăți în a se distanța de Biden, care avea o popularitate scăzută în sondaje înainte de a se retrage din cursă.

Jonathan Chait, un comentator de stânga care a militat pentru ca democrații să renunțe la Biden după dezastrul său din dezbaterea din Georgia, afirmă acum că Harris trebuie să "se desprindă de Biden".

El a criticat interviul lui Harris de la CNN pentru că a încercat să "schimbe pagina" punându-se în contrast doar cu Donald Trump, și nu cu Joe Biden.

Chait întreabă, înainte de dezbaterea crucială de marți seara: "De ce este aceasta o greutate? De ce să nu respingă direct pozițiile nepopulare ale lui Biden?"

61% dintre alegători doresc ca cineva să aducă o "schimbare majoră" după mandatul Biden

El continuă să citeze sondajele publicate duminică de New York Times, care spun că 61% dintre alegători doresc ca cineva să aducă o "schimbare majoră" după mandatul Biden.

Cu toate acestea, doar 25% dintre cei chestionați o consideră pe Harris ca fiind o "schimbare majoră" față de președinte.

El spune că aceste cifre din sondaje și nepopularitatea lui Biden înainte de a se retrage din cursă îl fac o "povară" pentru Harris.

Chait susține că „strategia lui Harris ar trebui să se concentreze exclusiv pe atragerea publicului, fără a ține cont de sentimentele lui Biden”.

El își încheie articolul din New York Magazine negând ceea ce a afirmat un purtător de cuvânt al lui Trump. Purtătorul de cuvânt ar fi spus că Harris este complet legată de Biden în calitate de vicepreședinte.

"Vicepreședinția este un birou ciudat, lipsit de orice autoritate formală. Cei care au ocupat această funcție s-au plâns, în general, de lipsa de putere a postului. Harris ar trebui cu adevărat să înceteze să vadă poziția ei ca pe o dilemă constrângătoare și să înțeleagă că este o oportunitate eliberatoare de a defini campania ei exact cum dorește, fără a fi împovărată de ceea ce a fost", susține Chait.

Cele mai recente sondaje –  în favoarea lui Donald Trump, oferindu-i un avantaj decisiv

Cele mai recente sondaje – inclusiv cel citat de Chait din Times – au înclinat modelul electoral al Daily Mail în favoarea lui Donald Trump, oferindu-i un avantaj decisiv asupra Kamalei Harris cu o zi înainte ca aceștia să se confrunte față în față pe scena dezbaterii.

Algoritmii indică acum că Trump are o șansă de 55% să devină președinte, o creștere de 4,5 puncte procentuale față de săptămâna trecută.

Modelul funcționează prin analizarea tuturor celor mai recente date din sondaje – atât la nivel național, cât și pe state – împreună cu tendințele istorice și datele economice din ultimele decenii, înainte de a procesa rezultatele prin colegiul electoral pentru a determina cine are cele mai mari șanse de a atinge cele 270 de voturi necesare.

Rezultatul Daily Mail vine imediat după un sondaj New York Times/Siena College care îi acordă lui Trump un avans de un punct în weekend, sugerând că perioada bună a lui Harris se apropie de sfârșit.

Includerea acestui sondaj și a altor sondaje recente în model, dezvoltat de J.L. Partners, arată că statul crucial Pennsylvania s-a mutat clar în coloana lui Trump.

Marți aduce un moment potențial decisiv, când Harris se va confrunta cu Trump într-o dezbatere televizată.

Obiectivul campaniei lui Harris pentru această dezbatere este să creeze un moment viral asemănător cu cel experimentat de ea în timpul audierii lui Brett Kavanaugh pentru confirmarea la Curtea Supremă și în timpul dezbaterii sale viceprezidențiale cu Mike Pence, când i-a spus celebra replică: „Vorbeam eu”.

Aceste momente au fost reluate în mod repetat pe rețelele sociale, prezentând-o într-o lumină favorabilă. Consilierii ei se așteaptă ca mulți americani să perceapă dezbaterea prin prisma acelor momente virale de pe rețelele sociale.

Trump, însă, va fi pus pe mut în timp ce Harris răspunde la întrebări, ceea ce îl va împiedica să o întrerupă și îi va nega ocazia de a riposta.

Harris este izolată împreună cu echipa sa în Pittsburgh, trecând prin cinci zile de pregătire intensă pentru dezbaterea din 10 septembrie, care va avea loc în Philadelphia, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel