EXCLUSIV  Mișcarea României în contextul cu dronele prăbușite în România. Ministrul Apărării Angel Tîlvăr, precizări de ultimă oră / video

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a fost invitat la DC News și DefenseRomânia unde a vorbit despre dronele ajunse pe teritoriul României. 

Alături de analistul politic Bogdan Chirieac și redactorul-șef DefenseRomânia,Tudor Curtifan, ministrul Apărării a vorbit despre posibilitatea de a ne confrunta oricând cu situații asemănătoare. 

„Prezența acestor F16 reprezintă, în primul rând, un răspuns foarte rapid pe care aliații l-au dat. Vor fi dislocate în facilitățile care pot găzdui astfel de echipamente și vor fi folosite pentru monitorizare și pentru a ști în timp real ce se întâmplă. Noi am avut, și în momentul în care s-a discutat despre căderea fragmentelor, două avioane F16 în aer pentru că sunt proceduri standard pe care le aplicăm.

Nu au depistat dronele pentru că sunt greu de depistat. Mă bucur că opinia publică înțelege din ce în ce mai bine care sunt limitările de natură tehnologică în astfel de situații, nu este o știință precisă.

Aici avem elemente care țin și de relief. Au fost foarte grijulii să nu intre pe teritoriul românesc, dar de foarte multe ori au urmat cursul Dunării care e între copaci. Din punct de vedere al radarelor, și noi avem radare amplasate care acoperă, există un plafon care limitează capacitatea.", a spus Ministrul Apărării Angel Tîlvăr. 

„Deci tehnologic vorbind ne spuneți că oricând pot să cadă drone pe malul românesc al Dunării”, a completat Bogdan Chirieac. 

„Sunt lucruri pe care noi le-am spus încă de la început și tot atunci subliniam și cred că este important pentru noi. Într-adevăr, aceste incidente neplăcute pot apărea. Din fericire până acum nu au fost victime și nu au fost pagube materiale, dar aceste incidente pot apărea, motiv pentru care este important pentru noi să mărim capacitatea de a le descoperi la timp.”, a mai spus ministrul la DC News și DefenseRomânia. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel