Misiunea de apărare a pădurii amazoniene a mai pierdut un activist. Quinto Inuma, împușcat mortal

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un activist de mediu din Peru a fost ucis după ce a primit amenințări cu moartea pentru că apăra pădurea amazoniană.

Un activist de mediu din Peru a fost ucis prin împușcare după ce a primit amenințări cu moartea pentru lupta sa de a apăra pădurea amazoniană, au anunțat oficialii, conform BBC. Quinto Inuma, un lider al comunității Kichwa, a fost omorât într-o zonă îndepărtată a regiunii nordice San Martin. Guvernul peruan a exprimat “regret profund” pentru moartea sa într-un comunicat, calificând atacul drept “laș”.

În regiune au avut loc frecvente confruntări între populațiile indigene și tăietorii ilegali de lemne. Inuma se confruntase cu amenințări din cauza eforturilor sale de a proteja Amazonul împotriva defrișărilor ilegale. Fiul său a spus că a fost prins într-o ambuscadă în timp ce se întorcea cu barca după ce participase la o întâlnire a femeilor militante pentru mediu.

Atacatorii cu cagule au blocat râul cu un trunchi de copac înainte de a trage mai multe focuri.

Comunicatul a patru ministere peruane

“Regretăm profund moartea lui Quinto Inuma Alvardo… ca urmare a unui atac laș de care a fost victimă în după-amiaza zilei de miercuri, 29 noiembrie”, se arată într-un comunicat scris în comun de ministerele peruanului de mediu, interne, justiție și cultură.

Poliția națională anchetează cazul, se adaugă în comunicat. Misiunea din Peru a Biroului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a condamnat uciderea și a cerut autorităților să efectueze o anchetă promptă.

Centrul național de drepturile omului din Peru spune că cel puțin 30 de activiști de mediu și lideri comunitari au fost uciși din 2020. Organizațiile de mediu locale spun că guvernul nu face suficient pentru a proteja comunitățile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel