Mister neelucidat încă, legat de moartea pasagerilor de pe yahtul Ostara, eşuat la Sfântul Gheorghe în 1920

În urmă cu 95 de ani, locuitorii din Sfântul Gheorghe descopereau la câţiva paşi de mal un yaht ucrainean eşuat cu pânzele îngheţate, iar la bord cadavrele tuturor pasagerilor. Misterul morții lor dăinuie și astăzi, iar în rândul celor care cunosc cazul yaht-ului Ostara circulă mai multe variante privind tragedia.

Publicitate

În dimineaţa zilei de 20 februarie 1920, la 100 de metri de ţărmul românesc locuitorii din Sfântul Gheorghe descopereau un yaht eșuat, cu toți pasagerii morți la bord. Aşa începe povestea nobilei familii de ruşi de origine germană Skadovsky-Falz Fein, ai cărei membri au fost descoperiți morți în urmă cu 95 de ani la bordul yaht-ului ucrainean Ostara, care pornise la drum din Odessa cu destinaţia Istanbul şi ulterior Germania, scrie descopera.ro. Familia de nobili fugise de Armata Roşie, luând cu ei, se pare, și banii şi bijuteriile lor scumpe. 

Nici până în ziua de astăzi nu se cunoaște, însă, cum și-au găsit sfârșitul cei aflați pe yaht, la fel de misterios rămânând și numărul victimelor tragediei, care variază de la 7 la 11. Mărturiile martorilor sunt contradictorii, iar arhivele primăriei au fost distruse aproape în totalitate, aşa că informaţiile sunt foarte restrânse atunci când vine vorba despre acest caz.

Într-un cimitir din Sfântul Gheorghe există o placă ridicată în memoria victimelor de pe Ostara, pe ea fiind enumerate doar 7 victime: „Aici sunt înmormântate jertfele eşuării yachtului „Ostara". Şi sunt înşuite mai multe nume: Boris Falz Fein - 1887, Maria Falz Fein -1898, Iurii Skadowskii -1896, Galina Skadowskaia -1891, Fiica -1908, Olga Skadowskaia -1902 şi Elisabeta Skadowskaia -1904.

Ce s-ar fi întâmplat la bordul yaht-ului Ostara, înaintea dimineţii de 20 februarie 1920

De asemenea, există și mai multe variante ale modului în care și-a găsit sfârșitul această familie de viţă nobilă. Potrivit uneia dintre ele, ruşii au cerut ajutor grănicerilor de pe ţărm după furtună şi le-au promis că vor construi o biserică din aur din averea lor în acea zonă. Aceştia însă au tras, i-au ucis şi au furat banii şi bijuteriile lor scumpe, care într-adevăr nu au fost găsite niciodată.

O altă poveste spune că de teamă că vor fi prinşi de bolşevici şi că furtuna i-ar fi adus înapoi în Rusia, nobilii s-ar fi împuşcat şi nu ar fi fost îngropaţi niciodată, trupurile lor scufundându-se odată cu vasul.

Există și o altă variantă, similară precedentei, potrivit căreia capul familiei şi-ar fi ucis întreaga familie şi apoi s-ar fi sinucis de teamă că furtuna i-ar fi aruncat într-o zonă controlată de Armata Roşie, iar femeile de pe vas ar fi urmat să fie batjocorite de cei care i-ar fi capturat.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat înaintea dimineţii de 20 februarie 1920 rămâne în continuare un mister.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel