Misterul noii Legi a Sănătății creează suspiciuni

medici
medici

Atât medicii, cât și pacienții sunt contrariați că Ministerul Sănătății întârzie publicarea, în vederea dezbaterii publice, a noului proiect al Legii Sănătății, deși instituția de resort și-a luat angajamentul că fiecare capitol va fi publicat, pe măsură ce este elaborat. Mai mult, cei direct afectați de o nouă Lege a Sănătății suspicionează menținerea vechiului proiect, atât de puternic controversat.

Medicii și pacienții trag un semnal de alarmă în legătură cu lipsa de pe site-ul Ministerului Sănătății a noului proiect privind Legea Sănătății.

În pofida faptului că noua echipă ministerială și-a luat angajamentul că fiecare capitol al noului proiect privind Legea Sănătății va fi publicat pe măsură ce este elaborat, în vederea dezbaterii publice, pe site-ul  Ministerului Sănătății este afișat doar capitolul referitor la spitale.

Or, având în vedere, numărul important de beneficiari ai acestei legi, medicii și pacienții români își exprimă dorința ca și celelalte capitole să fie oferite spre informare publicului, în vederea analizării și comentării lor, înainte de întregirea Legii.

Îngrijorarea celor direct afectați de noua Lege a Sănătății, în legătură cu întârzierea publicării pe site și a altor capitole, este alimentată și de unele comentarii făcute pe mai multe posturi unde a fost prezent ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, din care ar reieși că este păstrat filonul vechiului proiect, inițiat de consilierul prezidențial Virgil Păunescu.

Astfel, medici și pacienți, la unison, se întreabă de ce a fost adoptat același proiect și de actuala conducere, în condițiile în care, din discuțiile purtate cu factorii implicați  - medicii de familie, medici specialiști, asociațtii ale pacienților, etc - s-a  conturat un proiect al legii diferit, unde, de exemplu, privatizarea de tip olandez, incriminată și în acestă țara a fi un fiasco pentru asigurații care au plătit chiar și de două ori mai mult aceleași servicii medicale, a permis unor case de asigurări private să dețină monopolul.

Prin urmare, factorii direct afectați de o nouă Lege a Sănătății fac apel la cei direct răspunzători să-și respecte promisiunile și să afișeze cât mai repede capitolele noului proiect pe site-ul Ministerului Sănătății, dacă se poate, chiar înainte de alegerile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel