Mit cu riscul seismic zero la anumite blocuri din România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Egor Komarov)

Dacă ți-e teamă de cutremure, trebuie să știi că nu există risc seismic zero la niciun bloc din România.

În România, nu există clădire care să nu aibă risc seismic. Riscul seismic al unei clădiri depinde de mai mulți factori, inclusiv locul geografic al clădirii, calitatea construcției, vârsta clădirii și normele de construcție în vigoare la momentul construirii ei.

În general, clădirile construite în zone cu istoric seismic sau în zone cu potențial seismic mare sunt susceptibile la risc seismic. În aceste zone, regulamentele de construcție impun adesea standarde mai ridicate pentru a face față cutremurelor. În zonele cu un risc seismic mai scăzut, regulamentele pot fi mai puțin stricte, dar clădirile ar trebui să fie în continuare construite în conformitate cu standardele de siguranță.

Proprietarii de clădiri trebuie să respecte regulamentele de construcție specifice zonei lor și să efectueze revizii periodice ale clădirilor pentru a asigura că acestea sunt în continuare sigure în caz de cutremur. Acolo unde există clădiri există și risc de cutremur, indiferent dacă în anunțurile de vânzare vedeți că scrie „bloc fără risc seismic”. Această formulare înseamnă doar că blocul nu a fost expertizat.

Risc seismic există întotdeauna. Risc seismic egal cu zero există totuși undeva. Singurele zone din lume unde nu avem cutremure sunt Câmpia Rusă,  centrul Braziliei sau în pustietatea Alaskăi. 

VEZI ȘI: Imobiliare, blocaj total în București. Un apartament costă 150.000 euro, iar altul 68.000 euro, chiar dacă sunt în aceeași zonă - https://www.dcnews.ro/imobiliare-blocaj-total-in-bucuresti-un-apartament-costa-150-000-euro-iar-altul-68-000-euro-chiar-daca-sunt-in-aceeasi-zona_929856.html

Cutremurele din Vrancea generează unde de aproximativ o secundă. Așadar, blocurile mai mici de patru etaje sunt mai sigure ca cele de opt-zece etaje, exceptând cazul în care sunt făcute din materiale mai slabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel