Miting de Solidaritate cu Refugiații Armeni din Arțakh (Nagorno-Karabakh)

Uniunea Armenilor din România și Arhiepiscopia Bisericii Armene din România organizează luni, 9 octombrie, începând cu ora 17:00, în Alveola Media din Piața Victoriei (latura cu Parcul Kiseleff) un miting de solidaritate pentru a susține refugiații armeni din regiunea Arțakh (Nagorno-Karabakh). 

Mitingul de solidaritate are ca scop atragerea atenției asupra situației dificile în care se află armenii din Arțakh (Nagorno-Karabakh și susținerea lor în aceste momente deosebit de grele.

După nouă luni de blocadă impusă de guvernului Azerbaidjanului, în care au fost privați de hrană, medicamente, alimente esențiale pentru copii și alte necesități vitale, peste 100.000 de oameni, pentru care Arțakhul (Nagorno Karabakhul) a fost o casă de mai multe generații, s-au trezit acum fără cămin. Mulți, inclusiv copiii mici, au fost strămutați de două ori în ultimii câțiva ani după războiul de 44 de zile din septembrie 2020.

În doar câteva zile, populația pașnică de peste 100.000 de armeni a fugit din Arțakh, confruntându-se cu o persecuție etnică sistematică din partea forțelor azere. Comunitatea internațională abia a observat aceste atrocități, așa că acum, dormind în corturi, pe podelele hotelurilor, restaurantelor și uneori, pe străzile orașelor de graniță, familiile armene traumatizate, cu câte o sacoșă de bunuri pe care au apucat să le ia în grabă, în fuga lor spre adăpost, sunt nevoite să o ia de la capăt. Acest exod amintește, prin amploarea și motivația sa, de perioada Genocidului Împotriva Armenilor din Imperiul Otoman, de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Pentru prima dată în peste două milenii, regiunea Arțakh (Nagorno Karabakh) nu va mai fi locuită de armeni. Prin felul în care se desfășoară, această operațiune de purificare etnică corespunde definiției date în anul 1992 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin care se spunea că operațiunile de purificare etnică reprezintă o formă de genocid, chiar dacă ele nu sunt însoțite de ucideri în masă. Din acest punct de vedere, ceea ce se întâmplă acum în Arțakh (Nagorno Karabakh) nu reprezintă doar o crimă împotriva umanității, ci un genocid.

Comunitatea armeană din România vă încurajează să vă alăturați acestui miting de solidaritate și să arătați că suntem uniți în sprijinul celor aflați în nevoie. Cu toții putem face o diferență și avem ocazia să oferim refugiaților armeni din Arțakh (Nagorno-Karabakh) un strop de speranță într-un moment dificil.

Pentru mai multe informații sau pentru a oferi ajutor, vă rugăm să contactați Uniunea Armenilor din România la adresa de email [email protected] și Arhiepiscopia Bisericii Armene în România la adresa de email [email protected]

Evenimentul Facebook: https://fb.me/e/3S1GBH8De  

Uniunea Armenilor din România a lansat de asemenea un Apel pentru apărarea drepturilor omului și a patrimoniului cultural din Nagorno-Karabah. Vă puteți adăuga semnătura la acest link.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel