Mitul cafelei. Care e maximul de cești pe care ar trebui să le bei într-o zi?

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Pentru unii oameni nu este nici măcar o opțiune să își înceapă ziua fără o ceașcă de cafea. 

 

Sigur, cofeina îi ajută pe mulți să se simtă plini de energie și să aibă mai mult spor în activitățile zilnice. Dar există o limită de cofeină pentru cei care doresc să-și savureze licoarea în siguranță, scrie Eat This.

Câtă cofeină este sigur să consumi zilnic?

Cantitatea maximă recomandată de cofeină pe care o poate consuma o persoană depinde de câțiva factori, printre care vârsta, sănătatea inimii și starea psihică. Totodată, un factor important este sarcina - persoanele gravide au un prag maxim diferit.

FDA a declarat că majoritatea adulților sănătoși ar trebui să-și limiteze aportul de cofeină la maximum 400 de miligrame pe zi (echivalentul a aproximativ 3-5 cești de cafea). Desigur, există întotdeauna excepții de la această regulă. Pentru pentru persoanele însărcinate, Colegiul American de Ginecologie sugerează limitarea aportului de cofeină la maximum 200 de miligrame pe zi. Cu toate acestea, unii experți sugerează că gravidele ar trebui să evite în întregime cofeina, deoarece aportul este legat de rezultate negative asupra sănătății în timpul sarcinii.

Care sunt simptomele intoxicației?

În timp ce 400 de miligrame de cofeină pot părea mult, este cu totul posibil să depășiți acest prag, mai ales dacă mergeți la Starbucks de mai multe ori pe zi sau vă bazați pe băuturi energizante care sunt pline de acest stimulent.

Au existat rapoarte despre persoane care au avut convulsii și o creștere a frecvenței cardiace cu un consum excesiv de băuturi energizante. Cu toate acestea, este greu de determinat dacă aceste efecte s-au datorat cofeinei sau altor ingrediente găsite în aceste băuturi.

Există, de asemenea, dovezi că administrarea a mai mult de 400 de miligrame în fiecare zi este legată de un risc crescut de a avea vezica urinară instabilă în rândul femeilor.

Dozele mai mari de cofeină pot determina oamenii să se simtă nedormiți, anxioși, nervoși, iritabili, să aibă dureri de cap și să experimenteze diaree. Alții pot prezenta simptomele unui stomac deranjat, deoarece cofeina poate stimula tractul digestiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel