Mitul Canadei, spulberat pentru români: Dintr-un salariu mediu nu îţi permiţi chiria

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Doi români crescuţi în diaspora, care au vizitat peste 50 de ţări din lume, spulberă mitul Canadei ca destinaţie de vis pentru români. Conform acestora, preţurile chiriilor au crescut atât de mult încât un salariu mediu nu este suficient.

Cristi şi Ralu Floarea, vloggeri de călătorie, spulberă mitul Canadei ca ţară în care românii să muncească şi să trăiască pe bani mulţi. 

"Dacă acum cinci ani ne întreba lumea unde ne-am stabili, răspundeam mereu Canada. Acum nu mai e aşa. Noi avem şansa că prin intermediul acestui canal cunoaştem o grămadă de oameni care stau acolo. Şi de la toţi aud acelaşi lucru. Dacă aş arăta câţi oameni mi-au cerut numărul de telefon al contabilei mele din România pentru a-şi muta firma din Canada în România... 

În momentul în care am fost noi în Toronto, un salariu mediu nu era suficient pentru a-ţi plăti chiria. Deci mai aveai nevoie de cineva ca să contribuie. Dacă ai vreun business şi faci mulţi bani, probabil îţi permiţi. Ei au implementat o grămadă de taxe şi s-a degradat situaţia. Canada era un soi de ţară în care nu mergea oricine. Mergea numai cine era super-pregătit, cu interviuri multe, etc. După aia s-au deschis porţile larg. Acum, prim-ministrul lor spune că au ajuns la populaţia dorită. Tinerilor le e greu şi acolo. Ce vreau eu tot timpul să arăt e că e prea târziu pentru chestia aia de "mă duc acolo, muncesc 3 luni şi mă întorc în România cu bani". Peste tot au urcat preţurile foarte mult. 

Sunt ţări superbe, în care am vrut şi noi să ne mutăm. Dar nu există acel El Dorado. Aud des că la noi e rău, hai să mergem acolo că e mai bine. Păi stai, că şi acolo sunt probleme", a declarat Cristi Floarea în podcastul Fain şi Simplu, moderat de Mihai Morar. 

Cele două tipuri de români din Diaspora şi cele două Românii din ţară

"Sunt două feluri de români în diaspora, zic eu. Sunt cei care se duc şi îşi fac încă o mică Românie acolo. Trăiesc cu români, au antenă TV de România, supermarket românesc. Ca şi cum ar fi acasă, dar pe alt pământ. Şi apoi sunt oamenii ca noi. Am vorbit în spaniolă non-stop, am avut prieteni spanioli, ne-am rupt de România. Noi ştiam de România ce mai auzeam la televizor. Şi tot timpul e de rău. Noi ne-am creat o imagine oribilă despre România. Când nu calci în România 15 ani şi singurele lucruri pe care le auzi sunt tâmpenii, începi să o urăşti. Să spui că din cauza a ceea ce se întâmplă în ţară eşti tu departe. Când ai momente proaste, crezi că e vina României că te-a trimis acolo. 

Şi apoi vii în România şi vezi că s-a schimbat foarte mult în bine. 

Mi se pare că sunt mai multe Românii în România. Mama îmi spune des că România mea nu e România ei. Prin ceea ce facem noi, ne-am înconjurat de oameni care trăiesc bine, care au afaceri, care au joburi bine plătite. Şi poate nu e sută la sută realitatea României. Dar e clar că a crescut mult calitatea vieţii. Statisticile se fac şi ele cumva. Eu cred că România trăieşte cea mai bună perioadă a ei. Nu ştiu când a trăit mai bine decât astăzi în istorie. Văd mulţi care vorbesc de România de adineauri. Care Românie? Aia care a aruncat jumătate din ţară afară? Care e aia dinainte? Suntem o ţară mică din estul Europei şi trebuie să avem aşteptări din perspectiva asta", a declarat vloggerul Cristi Floarea, din duo-ul Cristi şi Ralu, în podcastul Fain şi Simplu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel