Mitul cancerului de la consumul de carne, demontat de Mihaela Bilic: Nu există așa ceva, potoliți-vă. Stresul este mult mai rău

FOTO: Freepik @m23851288
FOTO: Freepik @m23851288

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre fricile pe care le au oamenii cu privire la alimentație și anumite afecțiuni.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre frica pe care oamenii o au pentru foamete sau boli care se află pe lista afecțiunilor mortale, la nivel mondial, precum cancerul și diabetul. 

Mai mult decât atât, nutriționistul subliniază un lucru important, despre care deși se vorbește aproape zilnic și este cunoscut ca principal factor de risc pentru multe boli, este ignorat de cei mai mulți dintre noi.

”De foame nu este așa de ușor de murit, cum credem noi. Organismul are resurse nebănuite. Sunt medici nutriționiști care au demonstrat că 40 de zile se poate trăi doar cu apă, nu ai niciun fel de carență și dezechilibru. Nouă ne este atât de frică de foame. Și dacă mănânci în fiecare zi shaorma cu sosuri de proastă calitate, în cel mai rău caz te vei îngrășa. Dar în niciun caz nu este: Ai mâncat shaorma. Uite, păcătosule, te-ai ales cu, ferească Dumnezeu, cancer”, a declarat medicul Mihaela Bilic în emisiunea online ”Cafea cu visuri”, întrebată fiind dacă se poate trăi numai cu o felie de pâine și un ou pe zi.

Bilic: Cancerul este ca un fel de loz necâștigător

”Mai sunt oameni care zic, și este o chestiune care se interpretează greșit, iar anxietățile și fricile noastre subconștiente sunt teribile. Sunt oameni care s-au hotărât să nu mai mănânce carne pentru că au avut în jur vreun bolnav, vreo experiență negativă  cu cancerul.

Dragii mei, nu se face cancer de la carne și nu se vindecă prin alimentație vegetariană. Sub nicio formă nu trageți  genul acesta de concluzie, nu se poate. 

Cancerul este o multiplicare haotică de celule. Nu știm cauza cancerului, nu știm cauza diabetului. Nu se face diabet că ai mâncat prea mult zahăr. Poți să mănânci zahăr până crăpi, dacă pancreasul funcționează, nu o să faci niciodată diabet. Așa cum nu o să faci niciodată cancer dacă în profilul tău genetic nu există această mutație, această belea.

În străinătate sunt doctori mai deschiși și mai pragmatici care spun: Cancerul este ca un fel de loz necâștigător. Dacă l-ai tras, l-ai tras.

Este un ghinion, dar nu este că: vai, ai făcut cancer că ai mâncat (...) shaorma. Nu există așa ceva, potoliți-vă. Nu ne îmbolnăvim de la mâncare. Stresul este mult mai rău, stresul nu ne iese în analize și nu avem tratament pentru el. Și atunci, din nou zic, întoarceți-vă la voi cu voi, fiți cinstiți și întrebați-vă: Ție cum îți e? Tu ce bucurii ai? Cât de grea îți este viața ta de zi cu zi? Care este calitatea ei?”, a mai spus Mihaela Bilic.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru sănătate. Mihaela Bilic: Este o chestiune obligatorie pentru echilibrul nostru, mai ales la capitolul sistem nervos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel