Mitul consumului de carne în alimentație

Alimentatia este principalul factor de sustinere si de formare a corpului nostru fizic. Alimentatia poate sa reprezinte o sursa de sanatate, vigoare, energie si viata sau, dimpotriva, cauza fundamentala a degradarii si a bolii. 

Autor: Diana Buică

Mariile traditii spirituale ezoterice   (crestinismul, budismul, hinduismul, etc.) au mentionat din cele mai vechi timpuri ca cei ce doresc sa isi purifice mintea si trupul nu trebuie sa consume carne. "A nu ucide" este o norma de conduita morala care trebuie sa fie transferata fara indoiala si asupra regnului animal. De aceea, studiile realizate timp de 10 ani pe un grup de 3000 de vegetarieni din diferite categorii sociale au aratat o agresivitate si violenta mai redusa, precum si o rata mica a criminalitatii, comparativ cu consumatorii de carne. Totul este intr-o legatura stransa intre ceea ce mancam si starea sistemului nervos, drept dovada hrana influenteaza pe termen lung starea noastra pshica  si mentala.

Profesorul Jay Hoffman afirma in lucrarea sa "Chimia alimentara si chimia corpului uman": "Atunci cand animalul este viu, procesul de osmoza din colon impiedica bacteriile de putrefactie sa patrunda in animal. In momentul mortii, procesul osmotic se intrerupe si bacteriile traverseaza peretele colonului pentru a invada carnea animalului. Acesta este de fapt factorul care fragezeste carnea. Astfel, carnea este fragezita prin procesul de putrefactie, care este apoi incetinit sau stopat la scara industriala - pentru ca si clientii sa poata gasi in magazine o carne cat mai "proaspata" - prin tratarea cu substante chimice care la randul lor amplifica toxicitatea acestui aliment.

De cele mai multe ori, in dorinta de crestere a productiei de carne   se folosesc substante chimice cu rol de ingrasare a animalelor sau diferiti hormoni pentru accelerarea cresterii lor.Multe substante chimice se vor regasi in organismul animalului sacrificat si apoi vor invada organismul uman. Din aceasta cauza se explica de ce tratamentul natural al bolilor ( bolile de inima, cancerul, hipertensiunea, etc.) presupune in mod obligatoriu excluderea carnii din alimentatie pentru perioade lungi de timp.

 Carnea nu contine substante vitale pentru dezvoltarea organismului care sa nu existe in mod frecvent si in alte alimente naturale. Carnea, in special de porc si de vita contine grasimi saturate, greu asimilabile de catre organism. Acestea sunt, conform statisticilor realizate pana in prezent, una dintre cauzele principale ale aparitiei bolilor cardio-vasculare.

Consumul de carne nu este recomandat in alimentatie din cauza unei laturi morale si dintr-o perspectiva profund umana.  Se poate afirma ca fiinta umana nu are structura fiziologica si nici cea psihologica a unui carnivor. Daca fiecare dintre consumatorii de carne ar trebui sa ucida cu sange rece animalul nevinovat, sa  il jupoaie si apoi sa ii ia carnea pentru a o manca, am fi uimiti cati vegetarieni ar exista pe lume. Probabil o vizita la un abator i-ar putea convinge definitiv. Suferinta animalelor in momentele dinaintea mortii violente la care sunt supuse determina in plus o intensa secretie de substante nocive in organismul lor, substante care mai apoi vor ingreuna procesul de digestie al carnii si vor genera numeroase probleme de sanatate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel