Mitul mucilor verzi și tusei productive, demontat de dr. Patricia Badea. Cazurile în care este absolut sigur să îți trimiți copilul la grădiniță sau școală

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Dr. Patricia Badea a explicat că nu toate tipurile de muci sunt contagioși, explicând care este greșeala pe care majoritatea părinților, educatorilor și profesorilor o fac atunci când văd un copil cu muci.

"Părinți mai stresați de muci decât românii nu există!", spune dr. Patricia Badea. Medicul a explicat câte tipuri de muci există și care dintre ei sunt, de fapt contagioși. Copiii au voie în colectivitate atunci când au muci verzi, deși aceștia sunt, în mod greșit și eronat, "spaima asistentelor, educatoarelor și implicit a mamelor".

Mai mult decât atât, unii părinți ar putea fi surprinși pentru că nu cunosc acest lucru, dar medicul explică și faptul că micuții au voie la grădiniță sau la școală dacă au tuse productivă pentru că ghiciți ce? Nici acel copil nu este contagios.

"Mucii! Aceasta piatră de moară a parentingului modern! Părinți mai stresați de muci decât românii nu există! Începând cu primele zile de viață (când n-a fost aspirat bine la naștere - altă gogomănie) când nasul se încarcă de lăptic și secreții și începe să fonfăne și până la 10 ani când efectiv nu iți mai pasă dacă are mânecile pline de muci, părinții ar face orice, ar încercă orice soluție (de aceea și piața e saturată de toate mizeriile, cum ar fi uleiurile volatile care generează alergii și bronhospasm), orice spray, orice picături, doar, doar nasul copilului devine permeabil pentru aer!

Exista 4 tipuri de muci

Țineți bine minte și mai spuneți și altora: mucii dintr-o viroza țin 3 săptămâni timp în care copilul are timp să ia alta și o ia de la cap cu unii noi!! Exista 4 tipuri de muci:

1. Apoși, curg ca robinetul sunt primele zile de viroza, sunt plini de viruși și sunt foarte contagioși.

2. Albicioși gelatinoși sunt secrețiile care încep să se încarce de celulele proprii de apărare care încep să înghită virușii, apar în a 3-7 zi de viroza.

3. Mucii verzi spaima asistentelor, educatoarelor și implicit a mamelor nu sunt altceva decât secrețiile reziduale, toate celulele care au luptat cu virușii, care au tapetat mucoasele inflamate, etc. Nu sunt contagioși și nu înseamnă puroi în nas! Nu necesita antibiotic, dar necesita spălarea și curățarea nasului frecventă ca să se elimine. Dacă rămân blocați prin nas, fiind foarte vâscoși, la unii copii, pot genera otite și la adulți sinuzite (dureri, febră!). Aceștia durează 10-14 zile până se elimina complet, timp în care copilul poate merge în colectivitate cu condiția să își/îi sufle cineva nasul!

4. Mucii galbeni fosfuorescenți sunt secrețiile suprainfectate de stafilococ care necesita tratament topic (Nu pe gura) cu antibiotic pe care vi-l recomandă medicul!! (Nu farmacistul, bona, educatoarea!).

Cu tot respectul pentru toate meseriile, cei care au în îngrijire copiii trebuie să știe tot ce am scris mai sus! Și voi, părinții, când auziți la grădi alți copii care tușesc și tusea e productiva, groasa... stați liniștiți, acel copil nu e contagios! Dacă în schimb vedeți pe unul căruia îi curg mucii apoși în gura...să fiți siguri că v-ați ars!", a scris dr. Patricia Badea pe pagina să de Facebook.

Captură foto: Facebook Dr. Patricia Badea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel