Una dintre marile temeri ale femeilor este că vaccinul COVID-19 ar afecta fertilitatea. „Am trei prietene care au rămas însărcinate după a doua doză de vaccin”, a spus Laura Vicol la DCNews. Mitul sterilităţii a fost demontat și de medicul Herman Berkovits.
„Am trei prietene care au rămas însărcinate după a doua doză de vaccin și chiar se chinuiau de ceva vreme. Sunt foarte fericită pentru ele! Cu toate speculațiile care sunt la nivel național legate de vaccin, râdeam și spuneam că acum nu știm dacă au rămas de la vaccin sau a fost un nor puțin mai puternic afară”, a spus Laura Vicol într-un interviu acordat DCNews.
„Au rămas însărcinate după a doua doză cu Pfizer. Asta cu infertilitatea pică...”, a reiterat Laura Vicol.
Amintim că medicul Herman Berkovits a demontat, la DC News, mitul lansat cu privire la „sterilitatea pe trei generaţii cauzată de vaccinul anti-Covid”.
„Israel a fost prima ţară care a dat aprobarea pentru ca femeile însărcinate să se poată vaccina. Vreau să vă spun că s-au născut, în această perioadă, mii şi mii de copii în Israel, cu toţii sunt sănătoşi, la o parte dintre ei s-a găsit chiar şi o concentraţie de anticorpi deja, la nou-născuţi, deci un lucru bun. Nu sunt complicaţii de niciun fel. De un an, mii de copii s-au născut sănătoşi, după ce femeile care i-au născut au primit vaccinul", a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, medicul Herman Berkovits.
Până la data de 1 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.780.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.348 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.689.184 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 23 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până miercuri, 56.618 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 89 de decese (47 de bărbați și 42 de femei), din care 10 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.
Dintre cele 89 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, trei la categoria de vârstă 40-49 ani, șase la categoria de vârstă 50-59 ani, 17 la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 la categoria de vârstă peste 80 ani.
85 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar patru pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități.
Au fost raportate 10 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Neamț, Vâlcea, 7 în luna octombrie 2021 și trei în luna noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 79 de decese.
Din totalul de 89 de pacienți decedați, 76 erau nevaccinați și 13 vaccinați. Cei 13 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.998. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.121 pacienți internați la ATI, 108 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 118 sunt minori, 110 fiind internați în secții și 8 la ATI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News