Mituri demolate: câte remedii există pentru Marea Mahmureală

mahmureala
mahmureala

Un studiu al Universității din Boston a arătat că 25-30% dintre consumatorii de alcool sunt rezistenți la mahmureli. Dincolo de aceste statistici, simptomele clasice ale mahmurelii includ dureri îngrozitoare de cap, greață, oboseală, sete și amețeală. Potrivit ziarului

Consumul de alcoolul vine cu un cost mare. În primul rând, dezhidratează și crește cantitatea de urină produsă: patru pahare duc la producerea unui litru de urină în numai câteva ore, cantitate ce este produsă, având în vedere o funcție urinară completă, cu rinichi perfect funcționali, pe durata unei zile întregi. Pe de altă parte, alcoolul poate irita stomacul și duce la secretarea de mai mult acid, ale cărei consecințe sunt durerea și arsurile la stomac. De asemenea, alcoolul modifică ritmul cardiac. Chiar dacă cel ce a consumat băuturi alcoolice adoarme imediat, acesta se va trezi mai devreme decât în mod normal și se va simți moleșit. De menționat că alcoolul reduce nivelul glicemiei din sânge, acțiune ce poate duce la o senzație de foame sau boală.

De-a lungul timpului au apărut mai multe remedii pentru mahmureli decât băuturi pe bază de alcool care să le provoace. Potrivit unei recenzii publicate de revista de specialitate în domeniul practicii medicale BMJ, nu există probe care să dovedească că aceste metode funcționează cu adevărat. Cum recenzia BMJ nu va împiedica utilizarea lor, iată remediile sau prevenirile contra mahmurelii cele mai cunoscute:

 - Selectivitatea băuturilor: multe băuturi pe bază de alcool conțin produși de fermentație, care sunt adăugați pentru gust și aspect, sau care rezultă pe cale naturală în timpul procesului de producție. Băuturile pe bază de etanol, precum ginul sau vodka, au cote mai mici de a provoca mahmureli, spre deosebire de vinul roșu sau whisky.

- Alternarea băuturilor fără alcool cu cele cu alcool și consumul de multă apă după beție poate reduce mahmureala.

- Pâinea prăjită pentru a inversa scăderea nivelului glicemiei din sânge. În combinare cu mierea, despre care nutriționiștii spun că ajută corpul să lupte cu efectele neplacute ale abuzului de alcool prin fructoză, pâinea prăjită metabolizează toxinele.

- Somnul poate ajuta la reducerea mahmurelii, iar dacă există dureri de stomac, se iau antiacizi. De evitat sunt paracetamolul, deoarece este metabolizat de ficat, și aspirina, pentru că irită stomacul.

- Sexul matinal. O echipă de sexologi brazilieni au explicat că un contact sexual matinal luptă cu mahmureala prin secretarea prolactinei feminine și testosteronului masculin, doi hormoni ce ajută la eliminarea toxinelor din organism, refăcând vitalitatea acestuia.

- Printre alte metode neprobate contra mahmurelii sunt și: părul de câine, bananele, băuturile efervescente pe bază de tablete (complex de vitamina B sau vitamina C), ceaiul verde, varza, exercițiile, aerul curat, ginsengul.

Totuși, studiile avertizează consumatorii de alcool să nu se simță vinovați dacă beau peste limită, pentru că sentimentul de vinovăție crește posibilitatea unei mahmureli. Cum însă nu există un tratament sigur, cea mai bună metodă de a evita mahmureala este prevenirea. Dacă nu se reușește, timpul este cel mai bun tratament. În 8-24 de ore, orice efect secundar generat de consumul de alcool va dispărea.

De obicei, Marea Mahmureală debutează la câteva ore după ce consumatorul de alcool nu mai bea. Este recomandat că în faza de mahmureală să nu se mai consume băuturi alcoolice pentru că există riscul otrăvirii cu alcool, este mai periculoasă decât mahmureala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel