Există mai multe mituri despre ce înseamnă o mașină curată. Pentru a evita greșelile sau chiar deteriorarea caroseriei, este bine să știți care dintre aceste teorii sunt adevărate și care sunt false.
1. Ploaia curăță mașina
Fals. Ploaia poate lăsa urme de picături pe caroserie. În plus, uneori ploaia aduce și praf, astfel încât vehiculul devine mai murdar decât era deja.
2. Poliția nu oprește mașinile curate
Fals. Există un sentiment răspândit că mașinile murdare sau vechi sunt mai susceptibile să fie oprite în trafic, dar nu este o caracteristică urmărită de polițiști!
3. Nu este necesar să folosiți detergent de vase!
Adevărat. Aceste tipuri de produse pot deteriora vopseaua. Detergentul de vase este dăunător pentru vehicule. Mai bine folosiți produse specifice pentru mașină!
4. Nu spălați motorul cu apă!
Parțial adevărat. Spălarea motorului este un proces delicat care, dacă este făcut greșit, poate avea consecințe foarte dăunătoare pentru vehicul. Întotdeauna consultați-vă cu un mecanic de încredere.
5. Murdăria protejează vopseaua
Fals! Dacă nu doriți să stricați culoarea și să zgâriați suprafața mașinii, trebuie să curățați murdăria pentru a evita acest tip de deteriorare.
6. Aplicarea unui strat de ceară protejează vehiculul
Adevărat. Odată spălată, acoperirea mașinii cu ceară va crea o peliculă de protecție care va menține vopseaua în stare bună mai mult timp.
7. Lasă mașina să se usuce la soare după spălare
Fals. Suprafața vehiculului trebuie uscată cu o cârpă moale. Lăsând-o să se usuce la soare poate cauza apariția petelor pe vopsea.
8. Nu este nevoie să spălați o mașină nouă
Fals. Această teorie a funcționat cu mașinile mai vechi, care erau livrate cu un strat de lac care trebuia uscat. Astăzi, vă puteți spăla mașina nouă de câte ori doriți, oricând doriți, scrie 20min.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu