EXCLUSIV  Miza politică în România este cine va fi președinte. Scenariul lansat de Alfred Bulai. ”Se schimbă jocul în momentul ăla. Dl. Ciolacu nu a dormit toată noaptea”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Se fac multe calcule pentru alegerile prezidențiale. Care va fi cel câștigător?

Jurnalistul Val Vâlcu a subliniat, în emisiunea ”Nod în Papură” de sâmbătă, că, în sondaje, se dau cifrele de încredere în politicieni, nu cele de neîncredere, acolo fiind de fapt problema la alegerile prezidențiale. ”Lista de neîncredere te lovește” spune Val Vâlcu. Ulterior, în cadrul emisiunii, jurnalistul a punctat că ”pentru prezidențiale, este important cine e pe locul unu și doi, în turul doi”. Sociologul Alfred Bulai a amintit, în acest sens, că ”PSD nu a avut niciodată, în toată istoria, vreo problemă în turul întâi”. ”În al doilea tur e o problemă, pentru că, de regulă, istoria a arătat că s-au unit toți...” a continuat el, la care Val Vâlcu a completat: ”De asta spuneam cât de importantă e nefavorabilitatea”. Astfel, este important să fie adus un candidat față de care să nu se activeze mecanismul ”să fie oricine, să nu fie ăsta”. 

În acest sens, Alfred Bulai a lansat o ipoteză explozivă: ”Eu cred că s-ar putea să nu candideze ăștia de care știm noi. Varianta este să ai un independent. Miza politică în România este cine va fi președinte. (...) Singurul care contează este președintele în tot ce înseamnă structură de putere reală, importantă în România. Prin urmare, nu cred că nu-și doresc. Atunci s-au sugerat tot felul de fantasme - precum plecarea lui Iohannis, cu Ciucă interimar. Se schimbă jocul în momentul ăla. Dl. Ciolacu a zis că se bucură, dar să fii sigur că nu a dormit toată noaptea”. 

Conform sociologului, dacă la alegerile europarlamentare, PSD ar avea undeva până-n 30%, ar fi nerealistă varianta în care ar câștiga prezidențialele. În schimb, dacă ar avea undeva la 33 - 34%, ”în cârdășie” cu AUR ar avea o șansă de câștig. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel