EXCLUSIV  Miză uriașă pentru prezidențiale. Bulai: Dacă Nicușor Dan câștigă prezidențialele, PNL intră prin absorbție în USR

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Sociologul Alfred Bulai avertizează că PNL ar putea fi absorbit de USR, dacă partidul condus acum de Elena Lasconi s-ar impune la alegerile prezidenţiale. Acesta spune şi că un câştigător al alegerilor prezidenţiale ar putea trage partidul după el la alegerile parlamentare. 

"Dacă alegerile erau la termen (n.r. în noiembrie, aproape de alegerile parlamentare), locomotiva de la prezidenţiale trăgea şi partidul în sus", a punctat Val Vâlcu. 

"De aia există această presiune mare. Candidatul la prezidenţiale putea fi unul independent, să fie şi cu PSD şi cu PNL, şi PSD-PNL ar fi putut câştiga la scor la parlamentare, pentru că ar fi fost propus de ei, dar din afara partidelor. Aşa, nu au cum să nu se certe. E clar că s-a dus încolo orice fel de coaliţie. Pe axa centrală nu au cum să fie decât unul pe stânga, unul pe dreapta. Asta e societatea românească. Şi atunci are şanse să fie Ciolacu preşedinte, pentru că e candidatul PSD-ului. Dacă apare şi domnul Geoană, nu ştiu ce se poate întâmpla. Doar dacă Doamne fereşte pentru Marcel Ciolacu trădează nişte oameni prin PSD. Cât să se simtă prost. Domnul Geoană va fi un fel de Piedone la Bucureşti, care ia voturi de la stânga. Piedone a intrat până acum doar prin spate, prin alianţe, etc. E prima dată când reuşeşte singur. 

Domnul Ciucă are mari şanse să nu intre în turul II, şi atunci PNL are în faţă cea mai tristă decizie", a declarat Alfred Bulai. 

"Dar nu cred că e o tragedie, nu cred că poporului român îi curg lacrimile. A plecat şi PNŢ-ul...", a intervenit Val Vâlcu. 

"Aaa, eu am zis că e rău pentru partid. Fie vorba între noi, am râs mult timp despre ce s-a întâmplat la PNŢCD. Şi acum sunt mulţi care sunt preşedinţi acolo. Dar ce vreau să spun este că miza rămâne uriaşă în continuare pe alegerile prezidenţiale. 

Dacă domnul Ciucă ar câştiga, să zicem, PNL e peste PSD. PDL-ul lui Băsescu avea 6% când a ajuns Traian Băsescu şi a ajuns la 34-35%. Dacă ajunge domnul Ciolacu, e clar că are 50+1%. Dar dacă ajunge domnul Geoană? Partidul ăla va avea 15-20% dacă ajunge domnul Geoană preşedinte. Închipuie-ţi însă că amărâţii ăştia de USR-işti, dreapta, au un candidat gen Nicuşor Dan, care câştigă prezidenţialele. Îţi dai seama că PNL intră prin asimilare în USR? De aia e miza mare", a mai punctat Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel