EXCLUSIV  Miză uriașă pentru prezidențiale. Bulai: Dacă Nicușor Dan câștigă prezidențialele, PNL intră prin absorbție în USR

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sociologul Alfred Bulai susține că o victorie la alegerile prezidențiale ridică fără echivoc scorul unui partid la alegerile generale cu cel puțin 20%. 

Acesta a făcut declarația la podcastul Nod în papură de la DC News TV, în compania jurnalistului Val Vâlcu.

PNL, risc de scufundare dacă USR câștigă prezidențialele

„Miza pentru alegerile prezidențiale rămâne în continuare uriașă. Sunt mai multe variante în funcție de cine câștigă.

Dacă zicem că Nicolae Ciucă va câștiga, PNL ajunge peste PSD, că imediat urcă. Așa s-a întâmplat cu PDL-ul lui Traian Băsescu care avea 6-7% și a ajuns la 34-35% după ce acesta a ajuns președinte, devenind primul partid din România, peste PSD. Acesta este efectul ca partidul să aibă președinte.

Dacă va câștiga Marcel Ciolacu, este clar că PSD va avea 50+1 și la revedere. Dar dacă câștigă Mircea Geoană? Am înțeles că va prelua un partid și îi va schimba numele. Ei bine, acel partid va avea 15-20% în Parlament.

Închipuiți-vă că amărâții aceștia de la USR au un candidat de genul Nicușor Dan. Dacă acesta ia președinția României, atunci PNL intră prin asimilare în USR, nu se mai pune problema de altceva. De aceea este miza importantă cu alegerile prezidențiale”, a explicat Alfred Bulai în emisiunea săptămânală de sâmbătă dimineață.

PNL s-ar fi aliat fără probleme dacă USR avea un scor mai mare

„Să nu uităm totuși că PNL a fost de patru ori la guvernare fără să câștige vreodată alegerile”, a punctat Val Vâlcu.

„De aceea PNL încearcă golăneala și acum, pe ideea că «este nevoie de noi». Eu nu am o problemă să-mi imaginez că dacă Alianța Dreapta Unită lua undeva la 15-20%, nu aveau nicio jenă să se alieze cu ei. Toate garniturile sunt noi, e un alt USR, e acum Elena Lasconi, ne-am pupat, e foarte frumos. Nu au o problemă, nici Nicolae Ciucă nu avea problemă cu USR-ul dinainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel