Mizilul a fost, pentru o zi, capitala culturală a epigramiștilor și autorilor de poezie din Țară, din Republica Moldova, comunitățile istorice și diaspora.
Publicitate
Pe data de 27 ianuarie, Mizilul a devenit capitala culturală a epigramiștilor și autorilor de poezie. Toate drumurile românilor talentați din Țară, din Republica Moldova, comunitățile istorice și diaspora s-au intersectat la Mizil în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”.
Anul acesta, festivitatea de premiere a celor mai buni epigramişti şi poeţi s-a desfășurat într-un context de sărbătoare, întrucât marcăm Centenarul Marii Uniri.
"Felicităm astăzi organizatorii, participanții și laureații Festivalului „Romeo și Julieta la Mizil” pentru contribuția adusă la sublinierea elementelor spațiului cultural comun românesc și la menținerea și promovarea limbii române ca element esențial în păstrarea şi afirmarea identității etnice și lingvistice a românilor din afara țării. În același timp, mulțumim partenerului CEC Bank pentru susținerea pe care a acordat-o în derularea acestui proiect. De asemenea, le dorim tuturor celor înscriși la Festival recunoașterea valorii epigramelor și a poeziilor transmise și inspirație în desăvârșirea altor creații cu umor sănătos și versuri puternice!" a transmis domnul Nicolae Brînzea, directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.
[citeste si]
Festivalul Internaţional „Romeo și Julieta la Mizil" a fost organizat de Fundaţia Culturală „Romeo și Julieta la Mizil", Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu" Mizil, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Judeţean Prahova şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordonarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi susţinut de CEC Bank.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu