MNTR te invită la expoziția Ziua Morților în Mexic

ziua mortilor în mexic
ziua mortilor în mexic

Publicul bucureștean este așteptat la Muzeul Național al Țăranului Român pentru a viziona o serie de expoziții, având diverse teme interesante, în timp ce copiii din grădinițe, școli și licee, sunt așteptați la noi ateliere de creativitate

Până pe 30 noiembrie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, în incinta Muzeului Național al Țăranului Român, la Sala Irina Nicolau, bucureștenii pot vizita expoziția Relația cu lumea mare, a cincea a Muzeului Copilăriei. Aici, vizitatorii pot afla multe despre Ionică fără frică, dar și despre Hensel și Gretel, despre Scufița roșie, Albă ca zăpada sau despre copiii de ieri și de azi, plecați în aventura cunoașterii.

De asemenea, până pe 11 noiembrie 2012, Ambasada Mexicului în România și Muzeul Național al Țăranului Român organizează la Școala Satului expoziția Ziua morților în Mexic, Altar tradițional dedicat scriitorului mexican Carlos Fuentes și etnomuzicologului român Constantin Brăiloiu.  Ziua Morților este o sărbătoare mexicană de origine prehispanică, care cinstește memoria celor dispăruți, originile acestei sărbători fiind anterioare sosirii europenilor în Mexic.

Totodată, la Sala Foaier, până pe 10 noiembrie 2012, are loc expoziția “Cei din lume fără nume. Politica pronatalisă a regimului Ceaușescu“, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (www.iiccmer.ro) în parteneriat cu MNTR. Expoziția își propune să readucă în atenția publicului românesc tema pronatalismului ceaușist, oferind o vedere nuanțată și complexă a acestei politici, a consecințelor ei asupra societății românești. Evenimentul organizat la MNTR invită la informare suplimentară și reflexie asupra dimensiunii fenomenului totalitar, pentru înțelegerea importanței pe care influențarea comportamentului reproductiv al populației îl are în proiectele totalitare.

Sala Oaspeți a MNTR va găzdui până pe 2 decembrie 2012 expoziția-document Picu Pătruț. Ultimul mare miniaturist al Europei. Expoziția prezintă o serie de lucrări ale lui Picu Procopie Pătruţ, a cărei operă reprezintă, potrivit specialiştilor, o adevărată „epopee în imagini”, unică în tezaurul artei româneşti, creată în orizontul unui sat tradiţional transilvănean (Săliştea Sibiului) în singurătatea unei vieţi trăite în credinţă, izolare şi simplitate.Pana pe 1 septembrie 2013, Casa de Piatra Udriste Nasturel din Heresti, Judetul Giurgiu

Expoziția Piatra și fierul, care va fi deschisă până în ziua 1 septembrie 2013, de marți până duminica, între orele 9.00 și 17.00 la  Casa de Piatra Udriște Năsturel din Herești, Județul Giurgiu, unde publicul va putea admira atât construcția, unicul monument de arhitectură civilă românească datând din sec. al XVII-lea, ridicat în întregime din piatră de talie, șlefuită, cât și un important patrimoniu din fier, aramă, argint de utilitate casnică.

Din data de 1 octombrie 2012, până în iunie 2013, copiii pot participa la diverse ateliere de creativitate. Atelierul de creativitate al M N T R s-a pregătit cu teme noi pentru a primi grupuri de copii din grădinițe, școli și licee la lecții de etnologie, desenat, pictat, inventat povești, teatru de animație, fotografiat, audiții muzicale, vizite și lucru în sălile muzeului în anul școlar 2012-2013.

Vezi aici ce Ateliere de creativitate a pregătit MNTR pentru anul școlar 2012-2013

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel