Corneliu Vadim Tudor a fost o personalitate controversată a lumii politice. De-a lungul vremii, declarațiile sale au generat adevărare războaie în presă și nu numai. Și după moartea sa, Corneliu Vadim Tudor a rămas un politician extrem de discutat, iar decesul a fost reliefat în toate publicațiile din România, stârnind reacții din partea jurnaliștilor.
Hotnews: "Exponent al extremismului și xenofobiei"
Hotnews în prezintă drept un exponent al extremismului și xenofobiei în politică și viața publică. "Vadim a calomniat politicieni, ziariști, oameni de cultură, si intelectuali care îndrăzneau să critice orientarea ex-comuniștilor grupați la putere în jurul lui Ion Iliescu. (...) Pe valul popularității dată de revistă, Vadim și-a construit în 1991 și partidul naționalist și xenofob România Mare. (...) Opera poetică a lui Vadim Tudor a fost un considerată mediocra de criticii literari", scrie Hotnews.
EVZ: Veșnicul candidat, niciodată preşedinte
Evenimentul Zilei îl prezintă pe Corneliu Vadim Tudor drept veșnicul candidat, niciodată președinte al României. "A fost la un pas să ajungă la Cotroceni în anul 2000. Rămas doar cu sigla PRM nu și cu oamenii din partid, Tribunul şi-a încearcat norocul pentru a cincea şi ultima oară în decembrie anul trecut. Corneliu Vadim Tudor voia: „o neutralitate activă, o pace și o bună vecinătate cu cei din jurul granițelor noastre și, în contextul frământat al lumii contemporane, România să nu fie atrasă în conflicte care nu o privesc", notează sursa citată.
Gândul: Vadim Tudor, personalitate controversată a vieţii publice
"Personalitate controversată a vieţii publice româneşti de după Revoluţie, Corneliu Vadim Tudor nu era un personaj necunoscut înainte de 1989. Jurnalist la revista „Săptămâna" a lui Eugen Barbu, el s-a remarcat ca un „poet de casă" al cuplului Ceauşescu, ceea ce peste ani a făcut ca, în raportul pe baza căruia fostul preşedinte Traian Băsescu a condamnat comunismul, să fie trecut, alături de Adrian Păunescu, în categoria „barzilor oficiali" ai Elenei şi ai lui Nicolae Ceauşescu", scrie sursa menționată.
Adevărul: Viaţa, între peniţă, politică şi excese de naţionalism
Ziarul Adevărul scrie că viața lui Vadim Tudor a stat sub coordonatele: peniță, politică și excese de naționalism.
Radu Banciu: Vadim nu trebuia să existe
"El nu trebuia să existe. În rest, ce a făcut el în presă... este doar maculatură. Nu are nicio valoare ce a publicat el. Mi-e și jenă, în asemenea momente, să reamintesc ce a scris. Mi-e și jenă să reamintesc cum a ajuns acest individ în Parlamentul European după ce el nu a crezut nicio clipă în valorile Europei și după ce și-a bătut joi de toți cetățenii ei fie că erau sași, secui, francezi, englezi, evrei și așa mai departe. Pentru el nu exista decât nația română. Nu a dat nici doi bani pe oameni întrucât s-a crezut de-asupra lor", a spus Radu Banciu. VEZI TOATĂ DECLARAȚIA AICI.
Dana Grecu a dat cu greu vestea morții lui Vadim
Dana Grecu a făcut cu greu anunțul morții lui Corneliu Vadim Tudor și a povestit mai multe lucruri în direct. "L-am sunat vineri, a răspuns la telefon, era o simpatie absolut reciprocă, este unul dintre oamenii pe care i-am apreciat foarte mult, era o capacitate, un om extrem de iubit, lângă care-ți făcea plăcere să stai cu care-ți făcea plăcere să vorbești, un om foarte săritor, cu multe excese în limbaj, dar, dacă tragem o linie și ne uităm ce oameni fac politică și facem o comparație cu Corneliu Vadim Tudor, e o diferență uriașă de cultură, sunt profund emoționată și transmit condoleanțe familiei. M-a întrebat de copii, imediat ce am vorbit să aranjăm un interviu. Avea o memorie uriașă", a povestit Dana Grecu.
Radu Tudor: Despre morți numai de bine
"În privința politicianului și omului Vadim Tudor, o să spun numai așa: despre morți numai de bine. Dumnezeu să-l ierte!", a spus Radu Tudor, jurnalist Antena 3.
Rareș Bogdan: "Derapaje halucinante"
"Corneliu Vadim Tudor a urcat la Ceruri. Bunul Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!
Cu toate pacatele sale, ramane una dintre personalitatile spatiului public care si-a lasat amprenta pe ultimii 25 de ani ai originalei democratii romanesti. Puteai sa il urasti sau sa ii iubesti cultura "elefantina", pe care nu ezita sa o etaleze marelui public socat de multitudinea informatiilor pe care era capabil sa le retina, DAR, cu siguranta, nu puteai sa il ignori.
Cu toate pacatele si derapajele sale, unele chiar halucinante, Corneliu Vadim Tudor ramane unul dintre oamenii care nu au ezitat sa isi arate, de multe ori poate cu exagerare, iubirea de Romania! Si asta nu poate nimeni sa nege. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!", a fost mesajul lui Rareș Bogdan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu