Moartea lui Navalnîi ar putea aduce noi sancţiuni contra Rusiei. Anunțul lui Borrell (Reuters)

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aşteptate să discute noi sancţiuni contra Moscovei pentru moartea de săptămâna trecută a lui Aleksei Navalnîi, a spus luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, înaintea unei reuniuni a miniştilor de externe din UE la Bruxelles, transmite Reuters.

'Trebuie să trimitem un mesaj de sprijin opoziţiei ruse. Aşadar, pe ambele fronturi, cel politic şi cel militar, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina şi poporul rus care doreşte să trăiască în libertate', a spus şeful diplomaţiei UE.

La rândul său, ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat speranţa, luni, la Bruxelles, că Uniunea Europeană va decide în curând despre un al 13-lea pachet de sancţiuni contra Rusiei, adăugând că acesta va lua în considerare moartea lui Aleksei Navalnîi.

Iulia Navalnaia, la Bruxelles

Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, se alătură luni reuniunii miniştrilor de externe din Uniunea Europeană de la Bruxelles. 'Miniştrii din UE vor trimite un puternic mesaj de susţinere luptătorilor pentru libertate din Rusia şi vor onora memoria lui Aleksei Navalnîi', a scris Joseph Borrell duminică pe platforma socială X, anunţând prezenţa Iuliei Navalnaia la reuniunea de la Bruxelles.

Iulia Navalnaia, care nu şi-a mai văzut de doi ani soţul, a zis că ea îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin 'personal responsabil' de moartea lui Aleksei Navalnîi şi a îndemnat comunitatea internaţională să se unească pentru a învinge 'acest regim terifiant'.

Citește și - Furie la Kremlin: Reacția Occidentului la moartea lui Navalnîi e ”inacceptabilă”

Misterul în jurul morții lui Alexei Navalnîi persistă. Reacția Occidentului este considerată de Kremlin drept inacceptabilă, scrie Reuters.

La Moscova, Kremlinul a respins luni reacția Occidentului cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi, considerând-o inacceptabilă, însă susținând că declarațiile ostile venite din partea Statelor Unite și a Europei nu îl vor afecta în niciun fel pe președintele Vladimir Putin.

Investigația privind moartea lui Navalnîi este în curs și se desfășoară în conformitate cu legea rusă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut dușman intern al președintelui rus Vladimir Putin, a decedat vineri la închisoarea arctică unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii de închisoare. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel