Moaştele a patru sfinţi aduse de la Muntele Athos vor fi expuse, luni, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

imbulzeala_86642500
imbulzeala_86642500

Moaştele a patru sfinţi, aduse de la Muntele Athos, vor fi expuse, luni după-amiază, în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, iar credincioşii se pot închina şi ruga la ele.

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat, vineri, că luni, în jurul orei 17.00, moaştele de la schitul românesc Prodromu din Muntele Athos vor fi aduse în procesiune la Cluj, la Catedrala Mitropolitană.

"Seara se va face priveghere, iar a doua zi (marţi - n.r.) se va face Liturghie, iar credincioşii care doresc să se închine pot să se apropie de sfintele moaşte. Vor fi moaştele Sfântului Ioan Botezătorul, ale Sfântului Evanghelist Matei, ale Sfântului Ştefan şi Sfintei Muceniţe Varvara, care vor sta la îndemâna credincioşilor. Noi ştim că aceşti oameni cu viaţă sfântă care s-au mutat în cer, dar ale căror moaşte sunt pe pământ, mijlocesc pentru noi, păcătoşii, şi ne ajută la mântuirea subiectivă, căci cea obiectivă a făcut-o Domnul Hristos odată pentru totdeauna. Ne ajută rugăciunile sfinţilor", a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Moaştele Sfântului Ioan Botezătorul au fost aduse de călugării de la Schitul românesc Prodromu de pe Muntele Athos, la iniţiativa unui om de afaceri din Mediaş. Mii de oameni au dorit să împărtăşească acest moment şi să se închine la moaştele Sfântului Ioan Botezătorul.

Odată cu moaştele Sfântului Ioan Botezătorul au fost aduse şi moaştele Sfântului evanghelist Matei, ale Sfântului Ştefan şi ale Sfintei Muceniţe Varvara.

Moaştele de la Muntele Athos sunt expuse la Sibiu până duminică, iar după Cluj, acestea vor poposi la Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel