Universitatea din București se mobilizează pentru susținerea studenților și a profesorilor ucraineni și internaționali de pe teritoriul țării vecine, grav afectată de război.
Mobilizare în masă la Universitatea din Bucureşti! Întreg personalul administrativ s-a organizat în aceste ultime zile, reușind să amenajeze 250 de locuri, în vederea cazării studenților și profesorilor din Ucraina. Primele persoane au început deja să sosească. "Pe măsura nevoilor, vom rămâne aproape de cei în nevoie și vom răspunde cu aceeași dorință de a ajuta. În paralel cu acest demers, am deschis două centre de colectare a ajutoarelor materiale pentru refugiații din Ucraina, unde puteți ajuta cu produse igienice, produse alimentare neperisabile sau apa și băuturi răcoritoare." informează conducerea Universităţii din Bucureşti printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.
Colectarea produselor se va face în mai multe puncte administrative ale Universității din București printre care Serviciul Social din incinta Campusului Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204, sector 6, București) şi Cantina Mihail Kogălniceanu (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46, sector 5, București). "Vă rugăm și vă îndemnăm să vă alăturați acestui demers sau oricărei alte inițiative de asistență a victimelor conflictului armat din Ucraina. Împreună suntem solidari cu cei care au nevoie acum de sprijinul nostru" este mesajul instituţiei pentru români.
Mai multe centre universitare din ţară s-au alăturat mişcării naţionale de colectare de ajutoare pentru refugiaţii ucrainieni ajunşi pe teritoriul ţării noastre. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), urmărind continuu evoluţia situaţiei refugiaţilor din Ucraina, a decis asigurarea cazării unui număr de 45 de refugiaţi la Staţiunea Biologică Marină "Prof. Dr. Ioan Borcea" de la Agigea. Şi Universitatea din Piteşti oferă gratuit cazare şi masă pentru 300 de refugiaţi din Ucraina. Prima familie a fost deja cazată în căminele Universităţii din Piteşti în seara zilei de duminică 27 februarie, fiind adusă cu o maşină de la graniţa cu Republica Moldova. Ca o noutate, Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă gratuit consiliere psihologică refugiaților din Ucraina. Astfel, centrele de specialitate din cadrul UBB au anunțat că vin în sprijinul persoanelor care sunt direct afectate de război și au nevoie de suport în gestionarea emoțiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News