Modalităţi eficiente pentru a menţine prosoapele pufoase. Atenție cu balsamul de rufe! Truc tare cu oțet

Fotografie de la Engin Akyurt: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/culori-nuan-e-prosoape-de-baie-curat-2672634/
Fotografie de la Engin Akyurt: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/culori-nuan-e-prosoape-de-baie-curat-2672634/

Designerul de textile pentru casă Lydia Lloyd a dezvăluit modalităţi eficiente pentru a menţine prosoapele pufoase şi moi. 

Potrivit acesteia, primul pas pe care trebuie să-l facem este să evităm încărcarea maşinii de spălat până la refuz, pentru a nu deteriora fibrele ţesăturii. De asemenea, designerul a recomandat utilizarea unei cantităţi minime de detergent, deoarece acesta face materialul să devină mai rigid. Se pare că nici balsamul de rufe nu este o ideea prea bună atunci când spălăm prosoapele.

Pentru a face materialul mai moale, Lydia Lloyd recomandă să adăugăm un pahar de oţet în tamburul maşinii de spălat şi să setăm temperatura între 30 şi 40 de grade. În încheiere, specialistul a subliniat că este importantă uscarea prosoapelor în aer liber, conform Rador.

VEZI ȘI: Sfaturi pentru îngrijirea și menținerea pernelor într-o stare bună:

Iar dacă vrei să ai grijă și de pernele tale, iată câteva ponturi!

Aerisire regulată

O dată pe săptămână, lasă pernele să se aerisească într-un loc bine ventilat. Poți să le pui afară într-un loc umbrit sau într-o cameră în care poți deschide ferestrele.

Folosește fețe de pernă

Pentru a proteja pernele împotriva petelor și a acumulării de praf, utilizează întotdeauna fețe de pernă. Acestea pot fi spălate mai ușor decât pernele în sine.

Spălare regulată

Verifică eticheta de îngrijire a pernelor pentru a vedea instrucțiunile de spălare. Multe perne pot fi spălate în mașina de spălat, dar asigură-te că folosești un ciclu delicat și un detergent potrivit. În general, pernele sintetice pot fi spălate mai ușor decât cele umplute cu puf sau pene.

Uscare corespunzătoare

După spălare, usucă pernele într-un loc bine aerisit sau în uscător la o temperatură scăzută. Adaugă câteva mingi de tenis curate în uscător pentru a ajuta la redobândirea volumului pernelor umplute cu puf sau pene.

Înlocuirea regulată

Pernele se pot uzura în timp și își pot pierde forma. În general, este recomandat să le înlocuiești la fiecare 2-3 ani, în funcție de calitatea și utilizarea lor.

Protecție împotriva acarienilor

Dacă ești sensibil la alergeni, poți folosi huse de protecție pentru perne, care pot împiedica acumularea de acarieni și alți alergeni în interior.

Depozitare potrivită

Atunci când nu folosești pernele, depozitează-le într-un loc curat și uscat. Evită să le păstrezi într-un loc umed sau expus la umiditate.

Evită expunerea excesivă la soare

Lumina directă a soarelui poate cauza decolorarea și degradarea materialului pernelor în timp. Evită să le expui prea mult la soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel