Moderna a făcut mai mult profit decât s-a anticipat. Vânzările de vaccinuri ar crește în 2025

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Reuters: Moderna înregistrează creșteri de venituri din vânzările de vaccinuri.

Moderna a declarat joi că se așteaptă la venituri de cel puțin 6 miliarde de dolari în 2023, o scădere care reflectă o cerere mai mică pentru vaccinurile COVID-19 în acest an, dar aceasta va reveni la creșterea vânzărilor în 2025, atingând echilibrul financiar în anul următor.

Compania a raportat vânzări de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, depășind estimările analiștilor de 1,32 miliarde de dolari, conform datelor LSEG. Singurul produs comercializat de Moderna este vaccinul COVID-19.

Aproape 900 de milioane de dolari din veniturile trimestriale provin din Statele Unite, iar 800 de milioane de dolari din vânzările internaționale.

Moderna a declarat că prognoza de venituri de 6 miliarde de dolari pentru 2023 se bazează pe așteptarea că cel puțin 50 de milioane de doze de vaccin COVID-19 vor fi administrate în Statele Unite.

Până acum, mai mult de 15 milioane de persoane din SUA au primit o a doua doză de vaccin actualizat COVID-19, inclusiv vaccinul rival Pfizer, conform Departamentului de Sănătate și Servicii Umane, în comparație cu aproximativ 23 de milioane la aceeași dată a campaniei din anul trecut, care a început cu 10 zile mai devreme.

Compania cu sediul în Cambridge, Massachusetts, se așteaptă la venituri de 4 miliarde de dolari anul viitor din vânzările vaccinului său COVID-19, denumit Spikevax, și din vaccinul său împotriva virusului sincițial respirator (RSV), care nu este încă aprobat, dar se așteaptă să fie lansat în 2024, pe baza datelor pozitive provenite dintr-un studiu de fază finală.

Analiștii estimează că Moderna va obține vânzări de peste 100 de milioane de dolari pentru fiecare dintre noile vaccinuri împotriva RSV și gripei, care de asemenea nu au fost încă aprobate, în 2024, conform datelor LSEG.

Așteptarea pentru creșterea vânzărilor în 2025 se bazează pe veniturile anticipate din aceste vaccinuri, precum și din viitorul vaccin combinat COVID-gripă, a declarat directorul financiar Jamey Mock într-un interviu.

"Considerăm că 2024 este punctul minim, și am detaliat unele dintre elementele aferente. Vom lansa două sau trei produse noi în plus în 2025, iar RSV va fi disponibil în 2024 și va continua să crească ulterior", a spus el, notează Reuters.

Producătorul de vaccinuri a declarat că a îmbunătățit și costurile viitoare de producție prin reducerea capacității sale externe de fabricație, dar restructurarea a contribuit la o pierdere netă de 3,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cauzată în cea mai mare parte de cheltuielile non-efective de 3,1 miliarde de dolari legate de redimensionare și ajustări fiscale.

Cota de piață a Spikevax în SUA a crescut de la 36% în 2022 la 45%, conform Moderna.

Wall Street a fost sceptică cu privire la adoptarea în ansamblu a vaccinurilor COVID-19 în această toamnă și la capacitatea Moderna de a atinge cel puțin prognoza sa de vânzări de 2 miliarde de dolari pentru piața comercială, a declarat analistul Michael Yee de la Jefferies într-o notă recentă.

Yee a declarat că se aștepta ca numărul de doze de vaccin COVID administrate în SUA să atingă între 35 și 40 de milioane, în loc de minimul de 50 de milioane de doze prognozat de Moderna. (Raportat de Patrick Wingrove; Editat de Bill Berkrot)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel