Moderna testează două seruri împotriva variantei Omicron

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Moderna intenționează să dezvolte un vaccin specific variantei Omicron.

Moderna va testa două vaccinuri candidate care ar putea fi eficiente împotriva Omicron și, astfel, va dezvolta un vaccin de rapel specific pentru această variantă considerată „îngrijorătoare” de către OMS.

Anunțul face parte dintr-o strategie de lucru la doze de rapel specifice pentru noile variante, potrivit Moderna.

„În 2020-2021, acestea au inclus deja doze de rapel pentru variantele Delta și Beta”, a spus compania, precizând că „și-a demonstrat în mod repetat capacitatea de a produce noi seruri la stadiul de studii clinice în 60-90 de zile”.

„Singura strategie disponibilă”

„De la început, am spus că, pentru a lupta împotriva pandemiei, a fost imperativ să fim proactivi în fața evoluției virusului”, a spus șeful Moderna, Stéphane Bancel, într-un comunicat.

„Mutațiile în varianta Omicron sunt îngrijorătoare și, de câteva zile, ne-am mișcat cât mai repede am putut pentru a ne adapta strategia de luptă împotriva acestei variante”, a adăugat el.

Potrivit laboratorului, „varianta Omicron, recent descoperită, include mutații deja observate în varianta Delta care cresc transmisibilitatea și mutații observate în variantele Beta și Delta care favorizează scăderea sistemului imunitar”. Prin urmare, „dezvoltarea unei doze de rapel reprezintă singura strategie disponibilă în prezent pentru a stimula imunitatea în scădere”, se adaugă declarația companie, potrivit LeParisien.

BioNTech spune că ar putea modifica vaccinul în 100 de zile, pentru a fi eficient împotriva variantei Omicron

BioNTech spune că ar putea produce și livra o versiune actualizată a vaccinului său în termen de 100 de zile, dacă se dovedește că noua variantă de Covid detectată în Africa de Sud, Omicron, este rezistentă la actualul vaccin.

Compania de biotehnologie investighează deja dacă vaccinul dezvoltat cu Pfizer funcționează bine împotriva variantei care a provocat îngrijorare din cauza numărului mare de mutații și a sugestiilor inițiale că s-ar putea transmite mai rapid. Compania spune că va ști în două săptămâni dacă vaccinul său actual va fi suficient de eficient împotriva variantei B.1.1.529, pe baza experimentelor de laborator.

Dacă este necesar, BioNTech a spus că este gata să-și modifice vaccinul pentru a-l adapta noii variante.

„Pfizer și BioNTech au luat măsuri în urmă cu luni în urmă pentru a putea adapta vaccinul ARNm în șase săptămâni și pentru a expedia loturile inițiale în 100 de zile în cazul unei variante mai rezistente”, a spus compania într-un comunicat (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel