EXCLUSIV  Modificare Cod Fiscal 2023. Guvernul, așteptat la o discuție serioasă. ”Nu modifici regulile în timpul jocului. S-ar putea să închizi zeci de mii de firme” - VIDEO

foto pexels
foto pexels

”Colegii din construcții și agricultură au spus că e exclus să discute modificări ale Codului Fiscal acum, din moment ce Guvernul și-a asumat până-n 2028 susținerea acestor măsuri” - a punctat președintele CNIPMMR în direct la DCNews și DCNewsTV. 

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost invitatul DCNews și DCBusiness, de astăzi, în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”, realizată de Mihai Ciobanu. 

În cadrul emisiunii, Florin Jianu a spus că, de la instalarea noului Guvern - Ciolacu, a avut loc o primă întâlnire de Consiliu Național Tripartit, adică patronate, sindicate și Guvern: ”Au fost discutate chestiuni principiale de frecvență a întâlnirilor pe care trebuie să le avem cu noul Guvern, de agende și subiecte pe care trebuie să discutăm îm perioada următoare, au fost și câteva chestiuni tehnice”. 

El a punctat că-n perioada acelei întâlniri începuseră zvonurile legate de modificarea Codului Fiscal. Florin Jianu a spus, în acest context, că ”Am cerut ca aceste întâlniri să aibă loc și să avem o discuție cu cifre pe masă, împreună cu Guvernul și să avem cele mai bune decizii luate împreună, pentru că nu văd o antiteză între Guvern, patronate, sindicate. Suntem în aceeași barcă, trebuie să fim onești și să găsim soluții. Dânșii au și interesul de a guverna eficient, dar și interes politic. Pe noi ne interesează o reprezentare corectă a mediului de afaceri”. 

Guvernul, chemat la discuții serioase

Despre măsurile expuse în spațiul public, Florin Jianu a declarat: ”Așteptăm o discuție serioasă cu Guvernul pe această temă, pentru că nu modifici regulile în timpul jocului - și suntem în timpul unui an fiscal în care companiile și-au creat bugete, fie de resurse umane, fie pentru taxe, TVA. S-ar putea ca, prin unele modificări fiscale, să închizi zeci de mii de firme, să duci în economia neagră multe filme”. Președintele CNIPMMR a punctat că așteaptă analizele de impact și propunerile concrete din partea Guvernului. ”Colegii din construcții și agricultură au spus că e exclus să discute modificări ale Codului Fiscal acum, din moment ce Guvernul și-a asumat până-n 2028 susținerea acestor măsuri” a punctat Florin Jianu, care a completat: ”dar ne așezăm la masa dialogului”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel