„Modul de a face diplomație este diferit față de misiunile diplomatice obișnuite” ambasadorul George Bologan, la începutul noii misiuni

George Bologan, recent numit în funcția de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, a publicat un mesaj pe o rețea de socializare, la începutul acestei noi misiuni. Bologan are o experiență vastă în domeniul politicii externe, reprezentând România în mai multe misiuni diplomatice, în ultimii ani ca ambasador în Italia și Spania, iar cea mai recentă funcție deținută a fost cea de Consilier Prezidențial, la Departamentul Politică Externă în cadrul Administrației Prezidențiale. 

O bună oportunitate de promovare a valorilor românești

„Este o onoare și un privilegiu să fii ambasador pe lângă entitatea cu cea mai veche tradiție diplomatică din lume. Spre deosebire de alte relații diplomatice acreditarea pe lângă Sfântul Scaun nu este limitată teritorial pentru că nu ești acreditat pe lângă un stat propriu-zis, iar numărul ”cetățenilor” este cel al credincioșilor catolici la nivel global, adică un miliard 315 milioane de persoane, echivalentul a 17,7% din populația mondială. Acoperirea globală a Bisericii Romei și contextul Jubileului din 2025 oferă o bună oportunitate de promovare a valorilor românești.

Modul de a face diplomație este diferit față de misiunile diplomatice obișnuite, nu doar datorită triplei calități a Suveranului Pontif, de lider spiritual al Bisericii Catolice, episcop al Romei și de șef al statului Vatican, cât și ca urmare a dimensiunii universale a catolicității și a temelor ce predomină agenda pontificală și care țin de geopolitica umană, geospiritualitate, centralitatea persoanei umane, respectarea libertății religioase în lume, parte fundamentală a drepturilor universale ale omului. Spre exemplu geopolitica umană ne ajută să pătrundem și să înțelegem cauzele dinamicii lucrurilor, iar geospiritualitatea să cunoaștem sensibilitățile, valorile și cultura spirituală din diferitele zone geografice ale lumii.” a scris ambasadorul.

Invitație la o cât mai bună comunicare 

„Ethosul european nu poate fi deslușit fără spiritualitatea creștină, instituția petrină având un rol esențial în formarea și educarea omului european. Ereditatea culturală, spirituală și umanistică a Europei este și rezultatul acțiunii Sfântului Scaun prin structurile monastice și ale Universităților care azi sunt considerate ca având o bogată tradiție și un prestigiu deosebit. În epoca în care trăim, denumită și post-adevăr, documentele pontificale sunt o sursă bogată de referință pentru descoperirea sensului și scopului oamenilor. Acestea sunt, în același timp, asemeni unui stetoscop care ne permite ascultarea și interpretarea vibrațiilor evoluțiilor geografice și a fenomenelor politice și sociale.

Atât pagina noastră web, cât și celelalte rețele de comunicare vă vor face cunoscută o parte a activității Ambasadei și vă vor familiariza cu specificul abordărilor unor teme de interes din perspectiva antropologică, filosofică și bineînțeles spirituală. Suntem deschiși propunerilor de colaborare și contribuției dumneavoastră și vă invităm să vă alăturați echipei noastre pentru asigurarea relevanței și prestigiului României în lume.” a subliniat George Bologan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel