Modul în care mergi poate spune dacă ai risc de demență

Potrivit autorilor unui nou studiu, monitorizarea schimbărilor în memorie și a vitezei de mers pot ajuta la identificarea celor cu cel mai mare risc de demență.

 

Demența este asociată predominant cu înaintarea vârstei. Deci, pe măsură ce vârsta medie a oamenilor de pe planeta Pământ crește constant, sarcina demenței va crește.

În prezent, nu există leac; cu toate acestea, începerea timpurie a tratamentului este asociată cu rezultate mai bune. Din această cauză, cercetătorii sunt concentrați pe găsirea unor modalități de a prezice cine este cel mai probabil să dezvolte demență.

De asemenea, anumiți factori cresc riscul de demență, inclusiv hipertensiunea și comportamentul sedentar. Înțelegerea grupurilor care tind să dezvolte demență îi ajută pe oamenii de știință și medici să identifice și să gestioneze mai mulți factori de risc.

Declin dublu

Unul dintre primele simptome ale demenței este pierderea memoriei; cu toate acestea, multe persoane experimentează declinul cognitiv odată cu vârsta, iar acest lucru nu progresează neapărat spre demență.

Ca urmare, pierderea de memorie, de la sine, nu este o modalitate fiabilă de a prezice riscul de demență.

Unele studii au ajuns la concluzia că viteza de mers mai lentă sau mersul lent ar putea prezice, de asemenea, riscul de demență. Cu toate acestea, în ansamblu, se pare că dimensiunea efectului este destul de mică și că viteza de mers singură nu este o măsură de diagnostic utilă.

Un alt studiu a concluzionat că indivizii a căror memorie și viteza de mers au scăzut împreună au avut cel mai mare risc de a dezvolta demență. Dar, deoarece acest studiu a cuprins un grup relativ mic de indivizi, toți care au fost admiși în clinici geriatrice, nu este clar dacă rezultatele se aplică populației în general.

Având în vedere aceste descoperiri, un grup de cercetători și-a propus să înțeleagă dacă scăderea memoriei și viteza de mers, luate împreună, ar putea fi asociate cu un risc crescut de demență.

Dacă teoria lor ar fi corectă, acest așa-numit declin dublu ar putea deveni un mod util de a-i prezice pe cei cu cel mai mare risc.

Cercetătorii și-au publicat descoperirile în revista Geriatrics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel