MOL a cumpărat OMV. Decizia Comisiei Europene

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

OMV a fost cumpărat de MOL.

Comisia Europeană (CE) a aprobat, conform Regulamentului UE privind concentrările economice, propusa achiziţionare de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Aprobarea este condiţionată de vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell, scrie Agerpres.

Decizia de miercuri vine după ce Comisia Europeană a iniţiat o investigaţie aprofundată a propusei achiziţionări a OMV Slovenia de către MOL.

MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol.

În urma investigaţiei, Executivul comunitar şi-a exprimat îngrijorarea că tranzacţia, aşa cum a fost iniţial notificată, va afecta concurenţa pe segmentul livrărilor de benzină şi motorină către persoanele individual din Slovenia. Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell. Acesta operează în prezent o reţea de nouă benzinării în Slovenia, din care opt sunt pentru camioane.

Aceste angajamente răspund deplin temerilor CE legate de concurenţă, prin urmare Executivul comunitar a ajuns la concluzia că tranzacţia, modificată în urma angajamentelor, nu va mai ridica probleme de concurenţă.

Citește și:

OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate. În loc de peste un miliard de euro, dă doar câteva sute de milioane

OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate, potrivit unui comunicat al companiei, difuzat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Anunţul vine la trei zile după ce în Monitorul Oficial a fost publicată legea în acest sens, aprobată de Parlament, privind contribuţia de solidaritate a companiilor energetice.

Potrivit sursei, suma totală va fi de 1,5 miliarde de lei pentru anul fiscal 2022 şi va fi plătită la sfârşitul lunii iunie. Pentru trimestrul întâi din acest an fiscal, valoarea contribuţiei este estimată la 380 de milioane de lei, dar plata pentru întregul an se va face în iunie 2024. Obiectivul taxei introdusă la nivelul întregii Uniuni Europene este ca acele companii din energie care au avut profituri excepţionale în perioada crizei economice să contribuie solidar la eforturile statului de a compensa creşterea costului vieţii. Citește mai departe>>

Image by snowing on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel