'Moment incredibil de important' pentru Biden, joi, într-o perioadă electorală şi cu o popularitate în scădere

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

În plin an electoral, preşedintele SUA Joe Biden se confruntă, joi, cu cel mai complex discurs al său despre Starea Uniunii, prin care va dori să convingă potenţialii votanți de ce ar trebui să continue să îl aleagă la prezidenţialele din noiembrie, într-un moment în care popularitatea sa a ajuns la cel mai scăzut nivel, comentează EFE.

Starea Uniunii este discursul anual cel mai important al preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Este televizat şi urmărit de milioane de cetăţeni. Biden îşi va rosti discursul, joi, în Congresul SUA, începând cu ora locală 21:00 (02:00 GMT).

'Va fi un moment incredibil de important pentru el', a spus marţi reporterilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Aceasta a zis că preşedintele Biden este 'dornic' să spună 'despre realizările' ultimilor trei ani şi despre viziunea pe care o are pentru ţară.

După o 'Super Tuesday' în care 15 state au desfășurat alegeri primare, Joe Biden are 1.568 din cei 1.968 de delegaţi (conform unei numărători a ABC News) cu care îşi garantează nominalizarea la candidatura Partidului Democrat, fapt pentru care în zilele următoare Biden va confirma matematic că va candida pentru un nou mandat la 5 noiembrie.

Popularitatea lui Joe Biden este la cel mai scăzut nivel, una dintre cauze fiind şi vârsta înaintată a preşedintelui, care are 81 de ani, comentează EFE. Conform unui sondaj publicat în urmă cu câteva zile de New York Times/Siena College, preşedintele democrat Biden este cu patru puncte procentuale după adversarul său republican, fostul preşedinte Donald Trump.

Donald Trump este foarte aproape de a obţine delegaţii necesari pentru a fi nominalizat de partidul său şi miercuri a rămas şi fără contracandidat, pentru că fosta ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că se retrage din cauza rezultatelor dezamăgitoare înregistrate în 'Super Tuesday'.

Directorul de comunicare al campaniei lui Biden, Michael Tyler, spune că sondajele sunt 'în contradicţie cu modul în care votează americanii şi îl supraestimează constant pe Donald Trump în timp ce îl subestimează pe preşedintele Biden'.

Însă Biden continuă să aibă proiecţii slabe, dar şi critici tot mai mari din partea unui procent în creștere din electoratul său despre sprijinul necondiţionat al SUA pentru Israel. Criticile se manifestă prin dese întreruperi din partea activiştilor propalestinieni, atunci când Joe Biden ia parte la evenimente publice, însă şi prin probleme la urne.

De exemplu, în 'Super Tuesday' se estimează că votul de protest din cauza sprijinului acordat Israelului şi a condamnării neconvingătoare a ofensivei israeliene în Fâşia Gaza a fost de aproape 20% în Minnesota. Din cele 15 state care au desfășurat marţi alegeri primare, Partidul Democrat a avut posibilitatea de a vota 'fără angajament', echivalent cu un vot alb, în mai multe dintre ele și să continue astfel campaniile făcute de organizaţiile pentru drepturile omului pentru a solicita schimbarea politicii lui Biden la adresa Israelului, comentează EFE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel