Moment RAR: O persoană a reușit să treacă din Coreea de Sud în Coreea de Nord prin granița păzită de armată

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O persoană a reușit să treacă granița din Coreea de Sud în Coreea de Nord prin punctul de trecere bine militarizat.

O persoană neidentificată a trecut granița dinspre Coreea de Sud în Coreea de Nord, a anunțat duminică armata sud-coreeană, conform CNN

Persoana a fost depistată pe frontul de est al Zonei Demilitarizate (DMZ) în jurul orei 21:20, sâmbătă, au declarat șefii de stat major (JCS) din Coreea de Sud. Persoana a fost depistată de militari cu ajutorul unui dispozitiv de observare termică. JCS a spus că trupele au fost trimise, dar nu au reușit să găsească persoana, care a trecut Linia de demarcație militară în Coreea de Nord în jurul orei 22:40.

Un oficial militar a spus că dispozitivele de securitate au surprins anterior persoana care se escalada pe un gard de sârmă ghimpată în jurul orei 18:40, în aceeași zi, dar paznicul de serviciu ratase momentul. Oficialul a spus că în prezent lucrează pentru identificarea persoanei în cauză și că nu se știe dacă aceasta este încă în viață.

Presa de stat nord-coreeană nu a raportat nicio trecere prin DMZ.

Discurs surprinzător al lui Kim Jong-Un în Coreea de Nord

Spre deosebire de anii precedenţi, când discursul său de Anul Nou se concentra pe politica în domeniul diplomatic, liderul nord-coreean a făcut ca dezvoltarea economică şi situaţia alimentară să fie prioritatea sa în cursul unei reuniuni plenare a Partidului Muncitorilor de guvernământ.

Regimul de la Phenian, care se confruntă cu mai multe serii de sancţiuni internaţionale pentru programele sale militare interzise, suferă de penurie alimentară şi abia reuşeşte să îşi hrănească populaţia.

Închiderea granițelor a extins foametea

Presiunea asupra economiei nord-coreene a fost întărită de închiderea ordonată a frontierelor pentru a lupta împotriva pandemiei.

"Este important să facem un pas decisiv în soluţionarea problemelor legate de nevoile zilnice ale populaţiei", a declarat Kim Yong Un în discursul său, potrivit agenţiei oficiale de presă nord-coreene KCNA.

Nordul a înregistrat în 2020 cea mai mare recesiune economică din ultimele două decenii, potrivit băncii centrale a Coreei de Sud.

Liderul comunist a recunoscut în iunie că ţara sa se confruntă cu o "situaţie alimentară tensionată".

În octombrie, un expert al Naţiunilor Unite în drepturile omului a avertizat că cei mai vulnerabili sunt "ameninţaţi de foamete".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel