Momente emoționante la Casa Albă. Ce au vorbit la telefon Biden și familiile deținuților politici ai regimului Putin în urma schimbului de prizonieri - Video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Au curs lacrimi de bucurie în Biroul Oval de la Casa Albă. 

Este vorba despre un moment emoționant petrecut atunci când familiile unor deţinuţi ca jurnalistul american de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, eliberaţi de Rusia în cel mai mare schimb de după Războiul Rece, au discutat pentru prima dată la telefon cu cei dragi, relatează Reuters.

"Aici este mami. Mă auzi? Este mama", i-a zis mama sa la telefon jurnalistului de la Wall Street Journal, potrivit înregistrării de două minute de la acest moment emoţionant postat de contul de X al preşedintelui Joe Biden. "Voiam să vă spunem cât de copleşiţi suntem", le-a transmis Joe Biden deţinuţilor eliberaţi, în timp ce familiile lor stau în jurul lui. "Aţi fost deţinuţi pe nedrept timp îndelungat, suntem bucuroşi că sunteţi acasă", a mai zis el, potrivit unei înregistrări video date publicităţii joi de Casa Albă.

Federația Rusă i-a eliberat pe Evan Gershkovich, pe fostul puşcaş marin Paul Whelan şi pe alţii, joi, în contextul unui schimb în care au fost implicate mai multe ţări şi despre care Casa Albă a spus că vizează 24 de oameni, între care şi asasinul rus Vadim Krasikov, eliberat de Germania. "Fiecare părinte, copil, partener şi persoană iubită care mi s-a alăturat astăzi în Biroul Oval s-a rugat pentru această zi multă vreme", a postat Biden despre acest acord, care a fost negociat în secret timp de peste un an.

"Niciun cuvânt nu este suficient de puternic"

La începutul clipului, Joe Biden le zice familiile celor deţinuţi că aceştia fost eliberaţi şi se află într-un autobuz care îi transportă la avionul cu care vor pleca în Statele Unite ale Americii.

"Niciun cuvânt nu este suficient de puternic. Eram sigur că voi muri în închisoare", spune familiei sale care plânge politicianul rus de opoziţie Vladimir Kara-Murza. "Încă mai cred că dorm în celula mea din Omsk, în loc să vă aud vocile", a mai spus el, conform Agerpres.

VIDEO



Biden le-a zis celor eliberaţi în schimbul de deţinuţi că el şi familiile lor îi vor întâmpina la baza americană Andrews, din Maryland, şi a făcut şi o glumă: "Să nu vă prefaceţi că nu ne cunoaşteţi, da?".

Cine sunt persoanele eliberate

Evan Gershkovici

Jurnalistul american Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat și reținut pentru prima dată în luna martie 2023. Atunci Rusia a spus că acesta a „strâns informații secrete” la ordinele CIA. Procurorii din Federația Rusă au susținut că a strâns informații secrete la ordinele CIA, privind o companie care produce tancuri pentru războiul Rusiei în Ucraina. Gershkovich a declarat faptul că acuzațiile contra lui sunt false. Angajatorul său a zis că acuzațiile nu au temei.

Gershkovich a fost condamnat recent la 16 ani de închisoare, după ce a fost condamnat pentru spionaj într-un proces considerat pe scară largă ca fiind unul motivat politic. Citește aici detalii despre cine sunt Paul Whelan, Vladimir Kara-Murza, Vadim Ostanin, Vadim Krasikov!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel