Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a oferit detalii privitoare la situația în care se află România în pandemia COVID-19.
Potrivit specialiștilor, România se află foarte aproape de scenariul din Italia. Ambulanțele transportă sute de bolnavi în timp ce autoritățile au suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Într-o intervenție la Antena 3, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a vorbit despre situația în care se află România în pandemie și despre paturile de la Institutul „Marius Nasta”:
„În acest moment, se fac probele pentru funcționarea instalației de oxigen, sperăm ca în cursul acestei zile toate testele să fie conforme. A fost început trainingul pentru personalul medical, atât cel detașat cât și cel din institut. În următoarea perioadă vom mai scoate posturi la concurs pentru cei care doresc să ajute pacienții COVID-19.
Aici sunt detașați cinci medici noi, specialiști, care au terminat examenul de specialitate în terapie intensivă. Vor lucra în linia doi de gardă și acest lucru va permite îngrijirea pacienților care beneficiază de îngrijiri medicale. La terapie intensivă COVID-19 nu mai sunt locuri libere. În secție mai sunt două locuri libere, probabil vor fi ocupate în orele următoare.“
„Nu cred că suntem în momentul Italia. Sistemul de sănătate, cel puțin în București, are resurse. Există paturi care pot fi disponibilizate pentru pacientul COVID-19. Sigur că da, depinde de noi. De modul în care vom respecta regulile și de modul în care vom purta masca pe stradă. De asemenea, depinde de modul în care vom respecta distanța și vom evita întâlnirile care nu sunt absolut necesare. Până la urmă e responsabilitatea fiecăruia dintre noi.
Un lucru important pe care trebuie să îl continuăm este testarea și depistarea cazurilor pozitive, cu izolarea lor. Este extrem de important ca toate persoanele care sunt contacți și au simptome, să fie testate. E important să rămânem acasă două săptămâni, dacă suntem testați, din dorința de a proteja pe cei din jurul nostru.“
„Este important să vedem care pacient este prioritar în acel moment. Până la urmă, pacientul care are nevoie de cea mai urgentă asistență medicală, el trebuie să beneficieze de ea. Deciziile nu se vor lua la nivel de instituții, ele se vor lua la nivel de localități, iar Ministerul Sănătății sigur supraveghează și coordonează acest tip de măsuri care vor fi implementate în unitățile sanitare din București.“
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu