Momentul viral când un curcan "atacă" o mașină parcată pe stradă și zgârie portierele cu ciocul. Unde s-a întâmplat / VIDEO

foto: Freepik
foto: Freepik

Rar vezi așa ceva!

Un incident mai puțin obișnuit și oarecum amuzant a avut loc pe o stradă din Boston, unde un curcan a atacat cu ciocul și ghearele o mașină parcată, lăsând numeroase zgârieturi pe ușa din dreptul șoferului. Momentul a fost surprins de un vecin care a filmat întreaga scenă. Alicia Mastroianni, proprietara vehiculului, a descoperit pagubele a doua zi de dimineață, când se pregătea să meargă la muncă la Spitalul de Copii din Boston. Pe parbrizul mașinii sale, acoperit de zeci de zgârieturi, a găsit un bilet, conform CBS News WBZ-TV.

„Ușa mașinii mele a fost complet zgâriată”, a povestit Mastroianni. „Am văzut biletul și am crezut că cineva mi-a lovit mașina.”

Momentul hilar, aici:

@aliciamastroianni7 Moves to Boston… Gets Car Attacked by a Turkey… was not on my list of things to be prepared for in the city… @Farmers Insurance @GEICO @The Boston Globe @Boston.com @Allstate @Liberty Mutual @TODAY Show @Jimmy Fallon @NBC ♬ original sound - GLOSS

Biletul a fost lăsat de vecinul care a filmat pățania și a informat-o pe Mastroianni că vinovatul era, de fapt, un curcan.

Ce scria pe bilet

"Tocmai am urmărit și am filmat atacul unui curcan asupra mașinii dvs. timp de peste 15 minute. Îmi pare rău că ați fost ținta acestei furii a curcanului'", a explicat Mastroianni pentru sursa citată. A trimis videoclipul tatălui ei, care a găsit situația extrem de amuzantă. Încurajată de prieteni, a decis să posteze filmarea pe TikTok unde a devenit instant virală, adunând peste 6,8 milioane de vizualizări.

„Abia m-am mutat în Boston, iar mașina mea a fost deja atacat de un curcan. Nu era pe lista mea de lucruri pe care voiam să le evit în acest oraș”, a scris Mastroianni în descrierea videoclipului, etichetând mai multe companii de asigurări auto și mass-media.

Pe filmare se aude „Oh, nu, nu, nu, nu!” în timp ce pasărea ciugulește exteriorul mașinii și lovește geamul lateral de pe partea șoferului. 

Cu ajutorul imaginilor surprinse de vecinului ei, Mastroianni a putut oferi dovezi companiei de asigurări, iar daunele vor fi acoperite prin polița sa. 

Când devin curcanii agresivi

Se zice că aceste păsări devine agresive atunci când au în fața lor metale strălucitoare sau materiale reflectorizante.

Potrivit Cool Green Science, curcanii devin agresivi în anumite circumstanțe, iar acest comportament poate fi influențat de mai mulți factori:

Sezonul de împerechere: În timpul sezonului de împerechere, care are loc în primăvară, curcanii masculi devin deosebit de teritoriali și pot ataca pentru a-și apăra teritoriul sau pentru a impresiona femelele.

Reflexia în obiecte strălucitoare (cel mai probabil și cauza pentru care a lovit mașina): Curcanii pot deveni agresivi dacă își văd propria reflecție în ferestre, oglinzi sau alte suprafețe strălucitoare, deoarece pot percepe reflexia ca pe un rival.

Protecția teritoriului: Curcanii sunt protectori cu teritoriului lor. Dacă simt că zona le este invadată, pot ataca oamenii sau alte animale. Sau, ca în cazul de față, obiecte mari.

Obișnuința cu oamenii: Curcanii care au fost hrăniți de oameni sau care trăiesc în zone urbane nu se mai tem de oameni și pot deveni mai agresivi.

Stres sau sursa de amenințare: Curcanii pot deveni agresivi atunci când sunt stresați sau se simt amenințați. Poate fi vorba de zgomote puternice, prezența câinilor sau a altor prădători, tunete și fulgere sau alte schimbări în mediu.

Pentru a evita întâlnirile agresive cu curcanii este recomandat să nu îi hrăniți, să evitați să purtați haine strălucitoare sau obiecte care ar putea reflecta lumina și să păstrați distanța mai ales în timpul sezonului de împerechere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel