Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a anunțat, miercuri, pe blogul personal, că a depus o cerere la Tribunalul Ilfov prin care renunță la procesul în care solicita întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009. Fostul ministru precizează însă că va care strămutarea procesului la Cluj, în speranța că acolo va întâlni medici corecți, dar și că intenționează să depună o plângere penală împotriva preşedintei comisiei de experţi de la I.N.M.L. Bucureşti.
"Am renunţat la cererea de întrerupere a executării pedepsei aflată pe rolul Tribunalului Ilfov, dar voi depune o cerere la Cluj, în speranţa că acolo voi întâlni medici corecţi. Voi depune, de asemenea, şi o plângere penală împotriva preşedintei comisiei de experţi de la I.N.M.L. Bucureşti.
Am sperat în mod uşuratic că sunt condamnată la închisoare şi nu la moarte, am sperat în onoarea celor în mâinile cărora s-au aflat şi recomandările prescrise de cei 8 profesori doctori care m-au consultat în cadrul expertizei.
Am crezut că, dincolo de afirmaţiile preşedintei comisiei de expertiză, mai există o umbră de corectitudine. Mi-am imaginat că vorbele acesteia, din ziua în care a văzut pentru prima dată actele mele medicale, nu reprezintă expresia convingerilor deja formate. Mi-am imaginat că va avea decenţa profesională să aştepte rezultatele investigaţiilor, să le reproducă fidel în concluziile sale şi să decidă obiectiv, în baza lor.
Este trist să constat că nu am avut, niciodată, nicio şansă reală, pentru că această persoană, în mâinile căreia viaţa mea s-a aflat, devoalată de orice secrete, m-a privit ca pe o pierdere colaterală a sistemului", își începe postarea pe blogul personal, Monica Iacob-Ridzi.
Fostul ministru anunță, de asemenea, că va depune o cerere de întrerupere a pedepsei la Cluj și că va depune şi o plângere penală împotriva preşedintei comisiei de expertiză de la I.N.M.L., "pentru că nimic din ceea ce profesorii care m-au examinat au constatat şi recomandat nu a avut ecou".
"Nu încetez să sper, însă, în singurul demers care îmi poate da o şansă reală la viaţă, alături de copiii mei în perioada imediat următoare. De aceea, îl rog public, încă o dată, pe domnul Preşedinte al României să facă un gest de supremă conştiinţă, de clemenţă, şi să accepte cererea mea de graţiere, a carei admitere ar fi pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte, care mi-ar permite sa respect în libertate recomandările medicale şi mi-ar da şansa să pot avea grijă de cei doi copii mici şi bolnavi, pe care îi am", conchide Monica Iacob-Ridzi.
Miercuri, fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere la Tribunalul Ilfov prin care renunță la procesul în care solicita întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare, pentru că suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie.
Potrivit romaniatv.net, instanța a luat act de retragerea cererii de întrerupere a executării pedepsei, iar procesul a fost închis. Ridzi a fost obligată la plata a 163 de lei reprezentând cheltuieli judiciare, în această sumă intrând și taxa de efectuare a unei expertize la INML.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News