Monica Macovei, inculpată la 10 luni de la accident. Sorin Ovidiu Bălan: Constat că noi am avut un ministru al Justiției mut

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Monica Macovei a fost inculpată în dosarul accidentării motociclistului.

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost chemată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru a i se aduce la cunoștință faptul că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale. Se întâmplă după aproape 10 luni de la producerea accidentului.

Sunt controverse uriașe în acest caz, în contextul în care Macovei i-a reclamat chiar pe procurorii de la Constanța care anchetează dosarul accidentului. Motociclistul rănit a stat aproape 3 luni în spital. Luată la întrebări astăzi de către jurnaliștii Antena 3 CNN dacă este adevărat că s-a interesat despre caz, Monica Macovei a refuzat să facă declarații. 

VEZI ȘI: Monica Macovei îl cheamă în instanţă pe procurorul care îi anchetează accidentul din Constanţa

Sorin Ovidiu Bălan: Constat că noi am avut un ministru al Justiției mut

Despre implicațiile acestui caz a vorbit jurnalistul de investigație Sorin Ovidiu Bălan.

"Constat că noi am avut un ministru al Justiției mut, văd că doamnei ori i-au tăiat limba la audieri, ori cine știe ce s-a întâmplat, văd că nu mai are cuvinte. Doamna Macovei nu este un cetățean de rând, dacă era un om de rând, da, putea să adopte această poziție. Doamna Macovei este un fost demnitar al statului român și anume la Justiției și cred că ar fi trebuit să comunice câte ceva, în primul rând de ce s-a tergiversat atât de mult cazul și în al doilea rând, de ce nu este trimisă până la ora asta în judecată.

VEZI ȘI: Probe abandonate la locul accidentului Monicăi Macovei. Nimeni nu le-a ridicat. Chirieac: "E o muşamalizare porcească a Poliției din Constanța!"

Noi știm de ce și putem să o și spunem pe post. Atunci când era ministru al Justiției, doamna Macovei, însoțită de alte două persoane, sunt cunoscute foarte bine și persoanele alea, au fost și filmate, există și martori, doamna Macovei a intrat în arhiva HIPA, HIPA pe care a desființat-o și para-serviciul secret al Ministerului Justiției, unde erau date despre procurori, despre judecători. Doamna Macovei nu a ieșit cu mâna goală de acolo, ceea ce era infracțiune, trebuia arestată de atunci. Poate că aici găsim și explicația de ce se tergiversează acest caz atât de mult", a spus Sorin Ovidiu Bălan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel